fredag 3 juni 2011

Solig klämdag!

Nu har maken och sonen åkt iväg till stugan, jag är kvar i stan och vaktar katten. Det är nästan som att ha en bebis igen. Men väldigt rart!
Häromdagen skrev jag ut några papper och jag har aldrig sett någon vara så intresserad av ljudet och det framkrypande papperet. Jag skrev ut några extra bara för att roa min gäst!
Det blir inte mycket stickat för jag har fastnat i min spetskonstruktion. Jag förstår idén men hur jag bär mig åt så blir det plötsligt för mycket maskor...eller för få. Så förenklar jag min idé tills dat är en rutig tråkighet eller så blir det redan väldigt välkända mönster. Men det är fortfarande roligt och frustrerande! (Arbetsnamnet Ernestine är kvar. Jag hade en skolkamrat som hette så och dessutom hette min morfar Ernst, därav detta inspirerade namn!)

En plan med att jag är hemma (utöver själva kattvaktningen!) är att jag ska fortsätta att sortera och rensa. Men det känns inte som rätt dag, jag är liksom sentimental och tänker att barnen kanske vill ha när de blir stora och liknande trams...
Och inte är det rätt dag att putsa fönster på fjärde våningen med en vit panter i lägenheten. Funderar på att röja en bit parkett och prova min nyinköpta Wax?! Oh, joy!

Men maken kom faktiskt med ett konstruktivt förslag; Packa ned sådant du VET ska med!

Så idag ska jag :
1) promenera till biblioteket och lämna tillbaka lite böcker
2) skrubba och vaxa en bit parkett
3) packa garn, det måste jag varit det maken tänkte på?! Och skulle jag råka packa för mycket och för tidigt så går det ju att köpa nytt! :-)

(TRE försök för att ladda ned dessa två bilder...)

2 kommentarer:

Therese sa...

Det finns säkert nåt smart tips för att få mönstret att passa, googla lite så kanske du får något bra uppslag?

Klart det är garn han menar, vad skulle det annars vara?

Maritas Maskor sa...

Ja, det är inte lätt det där med att packa och bestämma sig för vad som går att packa nu och vad som måste vänta ett tag...
Rolig den där katten! Vet du, vår svarta Jansson, han är likadan med skrivaren. Han är nästa på väg in i den varenda gång man skriver ut =)
Lycka till med mönstret! Det ska bli spännande att se sen. Du lyckas säkert vartefter!