söndag 5 juni 2011

Ännu en dag!

Att vara kattvakt ger tillvaron en annan rytm. Jag förmår inte hoppa upp och fnutta omkring när Lilja suckat och rullat ihop sig i mitt knä... Så jag blev sittande en låång stund med tidningen och nu sitter jag, krokig som ett s i soffan; katten i knät och datorn bredvid. Det är nog snart dags för dottern att komma och hämta katten, här kan hon nog få för sig att det är hon som är universums centrum! :-D

Igår tröttnade jag på Ernstine och tog mig för att provvirka ett mönster jag köpt:Min plan är att virka i tunnare garn och tova, antingen till koppunderlägg eller kastrulldito eller möjligen grytlappar!

Min mamma hittade ett koftmönster som hon ville virka men när allt kom omkring var garnet (Muskat) för grovt i hennes smak. Någon som har ett fint virkmönster, gärna typ galler, i hyfsat tunt garn? Har letat lite men inte riktigt hittat rätt...

Dagens program? Packa ned vinterkläder, dammsuga och röja i "kan-vara-bra-att-ha-elektriska-lådan" Den borde gå att krympa rejält!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Här har det verkligen hänt massor.
Tänkte på det där sentimentala att ungarna kanske vill ha, så tänkte jag också och visst nått vill de säkert ha men det mesta står bara o tar plats. Har man plats från början blir det nog lätt så att man bär med sig massor onödigt. Såg att din morfar hette Ernst, roligt för det gjorde min också fast han kallades för Per eftersom han hette Persson.
Hoppas du får ännu en mysdag med kissen och vad gör väl det att den blir lite bortskämd vid dig, där är ju det din lag som gäller.

Bluewhiskey sa...

*ler* Jo du, det är verkligen katternas lag som gäller när man har katt, men det är mysigt :)

Min tråd sa...

Kul du gillade den, för det gör både jag o katten! Stickade en stor rund botten, totalt 160 maskor, sen stickade jag en dubbel kant o sen en jätteiglo. Krymte säkert 60 %. lycka till!