tisdag 24 maj 2011

Stick-funderingar

I en stickblogg? Stick-funderingar? Nähä?!

Jo, jag har nu stickat med Kni Pro´s olika tippar.

De första KnitPro-stickor jag fick syn på var de multifärgade tipparna:
Jag gillar dem för de är spetsiga, lätta, styva och garnet glider lätt på dem. Att de är spetsiga är bra för att jag kan sticka med mindre vinkel mellan stickorna och jag tror att det är det som gör att jag aldrig (ta i trä!)(Haha, ta i trä!) får ont någonstans nu förtiden av att sticka!

I julas fick jag Nova-spetsar i julklapp:
De är något mindre spetsiga, övergången mellan sticka och kabel är helt omärklig och de är lätta. Men de klirrar lite grand eftersom de är i metall och de har inte trästickans behagliga "värme". Jag gillar dem men de är verkligen nr 2 i mitt hjärta!

På min födelsedag fick jag akrylspetsar:
Nejdå, jag köper inte alla mina presenter själv, men jag servar familjen med detaljerade önskelistor! :-) Om dem tycker jag inte... så mycket. Det är förvirrande att se både fram- och baksida av maskan på en gång och så är de lite sträva. Kanske med ett väldigt halt garn?

Häromsisten köpte jag Prym/KnitPro:
De är som vanliga KnitPro men kanske lite mindre spetsiga? Jag har inte stickat mycket med dem men de kändes bra.

Nu har jag emellertid fått höra talas om en EXPLOSION av nyheter från KnitPro till hösten...och det enda mitt stackars huvud kommer ihåg är att det ska komma fyrkantiga stickor. Jag har en omgång fyrkantiga i metall och de är verkligen väldigt bra, så detta ser jag fram emot. Undrar om de kommer som strumpstickor enbart eller om det blir fyrkantiga tippar?

Jag är på, vilket som! :-)

Nu ropar Rosebud-sjalen: Jag ska vara snäll nu, och inte gömma några maskor och inget annat bus heller! Låt mig inte ligga här och vänta mera nu....

Hm. Okejdå. kanske den lärt sin läxa?!


11 kommentarer:

Stiko Maria sa...

Ooohh, nyheter! Spännande!! Jag har också testat mig igenom knit pro's tippar. Instämmer helt om acrylic tipparna. Drygast är att se igenom. Mina ögon blir alldeles snurriga! Fast hos mig är Nova metal nr ett. :) fast till en del spetssjalar föredrar jag trä- det är som du säger- lite mer spets!
Har aldrig testat 4kantiga stickor, så jag håller verkligen tummarna att de dyker upp. :)

Bettan sa...

Hej! Jag gillar metall spetsarna bäst, eftesom övergången inte märks överhuvudtaget. Blev lite irriterad när jag använde träspetsarna, iallafall de minsta storlekarna, dom hakade sej och skapade irritation. Nylon har jag inte provat alls. Men visst är dom BRA!!!!!
Kram sytanten

Mia stickar sa...

Har bara provat de traditionella träspetsarna. Fyrkantiga stickor??? Låter inte klokt.....

Rosenvante sa...

Jag har svårt med dina favoriter, tycker de är för spetsiga och jag får bara ont i fingrarna när jag stickar. Men de är onekligen praktiska.

aliel sa...

Fyrkantiga stickor? Mycket ska man höra innan öronen trillar av :-)

Lilli sa...

Jag håller med dig om "tipparna". Knit Pro har stickspetsar för de flesta "tycken och smaker". Tycker personligen att träspetsarna är toppen! Gillar också att de är spetsiga. Acrylspetsarna är läckra och metall gillar jag också :) Det blir spännande att se Knit Pro´s höstnyheter! Din senaste cericsa smalsjal är superläcker!

AnJa sa...

Jag storgillar mina knitpro i olika färger, men har aldrig provat några andra. Och jag som trodde jag skulle hinna sticka/virka massor i Sorsele.... Blev ett varv :-) Men det var jättehärligt där. Ville inte åka hem igen.

Sunna sa...

ser fram emot nyheterna, just nu har jag knitpro som favorit

Anette sa...

Angående "projektet". Du kan ta hela sommaren på dej om du vill. Jag sover mest och får överhuvudtaget inget gjort. Din mamma överdriver nog inte när hon berättar om sjukresor och färdtjänst. Precis vad som helst kan hända och är man då lite äldre och inte vågar säga ifrån är det nog lite nervöst. För det mesta fungerar det ju utmärkt.
Ha en skön helg! / Anette

4U2! sa...

Fyrkantiga?

Humlan sa...

Håller helt med dig, trästickorna är mina favoriter också. Akrylstickorna är bra när man stickar med halt silke, så kommer dom till sin rätt.

Låter spännande med fyrkantiga stickor, måste prova någon gång!