fredag 20 maj 2011

Blogggen, sjalen, karaktären, utflykt och huvudvärk!

NUGÅRDETINTEATTLÄGGAINBILDER....TYP IGEN!
Får pigga upp anrättningen med lite färg, tror jag. :-)

1) Bloggen
Jag bloggar inte lika mycket som förut, vet inte vad det beror på. Saknar det samtidigt som jag tydligen inte prioriterar det före annat... Ja, ja, for everything, there is a season, and a time for every purpose under heaven.
Rätt som det är kanske jag är igång igen!

2) Sjalen
Den heter Rosebud, Faroese-style shawl.

Vad Farao är Faroese? Jo, till slut trillade poletten ned; från Färöarna, typ!

Garnet jag använder vann jag hos Par i stickor för länge sedan och det är underbart. Det heter elegant och är 70% kamull och 30% tussahsilke. Det är mjukt och lent, 500 m på 50 g så det är hyfsat tunt.

Jag stickar med akryltipparna jag fick av sonen när jag fyllde år... men den ena stickan är inte spetsig. Vilket för mig till punkt nr 3

3) Karaktären
Jag kan ju inte sticka en vacker sjal med en uddlös sticka så jag tog vägen om Deisys idag. De nya tipparna var billiga, 2o kr men dessutom fick jag syn på en härva garn, så mjuk och lätt att den liksom SVÄVADE lite ovanför bänken den skulle ligga på. 100 g garn, 1400 m. 75% merino, 25 % silke och priset var 139 kr. Fast, nej! Det såldes ut för 50%. Så nu har jag shoppat garn igen...

4) Utflykt
Imorgon kl 6.04 sitter jag på tåget mot Växjö. Ska delta i en brunch på makens arbete där. GANSKA tidigt start imorgon, med andra ord!

5) Huvudvärk
Är man dum får huvudet lida;
Jag hamstrar kartonger på jobbet. A4 papperslådor blir bra att packa böcker i, tänker jag. Så idag fyndade jag 6 stycken men eftersom bilen är med maken i Växjö så skulle jag lagra dem, lite diskret på översta hyllan.(Ovanpå de som jag gamade åt mig förra veckan...) Och eftersom jag var lite lat försökte jag liksom SNÄRTA upp dem, liksom skjuta lite som ett basket skott santidigt som jag hoppade lite grand i stället för att med värdighet och medfödd elegans klättra upp på en stol. Nå, det gick som jag förtjänade och djäklar vad ont det gör att få en tom pappkartong i skallen... D-:


Trevlig helg!

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilken tur du köpte ett fint garn när huvudet fick lids så! :)

Hoffmans Design sa...

Vad tråkigt med huvud hoppas på bättre.
Ha en kanon helg Kram

mary-ann sa...

bästa kuren mot det mesta är en vända till garnaffären...och just Deisy skal jag inom när jag åker till Göteborg om en dryg månad så spara lite garn åt meg är du gullig :))ha en underbar helg...kram

Lilli sa...

Ljuvligt,härligt med nytt garn!! Håller med dig.Men det finns betydligt värre karaktärer,beteenden eller "åkommor" än att inköpa garner!! Så handla med gott samvete, tycker jag.Du gör ju också något bra med garnet; som sockor, tröjor,sjalar m.m. Dessutom får du säkert du mindre hv då :) Hoppas din lördag var trevlig! (Jag bloggar inte heller lika ofta som tidigare. Man ska ju hinna och orka allt annat också.)