torsdag 17 mars 2011

Att ha hemligheter

Ja, inte precis hemligheter men ännu ej uttalade sanningar, kanske?
Men nu kan jag inte hålla mig mera: vi tänker flytta...fast vi vet inte riktigt vart ännu...
Dottern flyttar ut och vi tre som blir kvar vill ha en mindre lägenhet. Så vi letar, visar upp vår lägenheten, tittar på andras lägenheter och fast jag trodde att vi visste precis vad vi ville ha när vi började är jag mer upplyst nu; vi vill lite olika saker. Så vi letar...och det tar tid... (Lägenheterna ovan ligger vid Mälaren så de är inte aktuella alls...)

På lördag går flyttlasset med dotterns saker; en nymålad etta står och väntar!När hennes saker är ute ska jag återuppta mitt gigantiska femtonspel med inredningen och börja djuprengöringen av golv och väggar; efter 16 år finns fläckar, märken och hål och en del går att få att synas lite mindre och så ska det lukta rent när man lämnar ifrån sig.
Allt detta kommer också ta tid. Jag har inte ro att blogga, inte att läsa bloggar och inte att sticka eller spinna...
Nu ska jag i alla fall sätta mig en lite stund innan det är dags för sängen. Imorgon ska jag till en arbetskamrat som just fått en liten flicka och jag har inget hemstickat med...
På lördag är det flytt.
På söndag ska vi ordna med allt som vi glömt att göra i förväg.
På måndag är det jobb...

Tror att det funnits lugnare perioder i mitt liv... :-p

Tillägg: Tack för inkännande och kloka kommentarer om den något ogenomtänkte mannen i järnaffären. Sådant drabbar ju alla, både män och kvinnor på lite olika sätt och är så djupt onödigt! Tack för länk till själva "kontakt-himlen", MaLinka!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Du, jag tror att helt plötsligt hittar ni den där lägenheten med stort L, men det kan ju ta tid ibland, men då är den så värd att ha väntat på. Vi väntade ett år på vårat hus och vilken tur att vi väntade.

Veronica sa...

Åh va kul! Jag vill också flytta. Men jag vill ha en större lägenhet, en trea är inte tillräckligt stort för både mej och mitt garn ;)

The Willow Fairy sa...

Oj vad mkt att stå i - men lite kul och spännande också speciellt att kika på nytt boende för er som är kvar. Låt det ta den tid det tar. Man ska hitta rätt - för alla...

Saras pyssel sa...

Oj, så spännande. Då förstår jag att du har svårt att koncentrera dig på annat! Jag hoppas att ni hittar den där perfekta lägenheten snart!

Susilull sa...

Så spännande! Och det är nog bra att inte ha för bråttom, man kommer på saker under tiden. Vi bollar också med en tanke om att flytta, men den ligger längre fram i tiden. Det svåra är att veta var man vill bo!!

Mia stickar sa...

Så spännande! Här har det löst sig med att vi bara bor på nedervåningen sen barnen flyttat hemmifrån och värmer inte där så mycke, så vi har två rum och kök! Sen har vi ju allt förvaringsutrymmen uppe och barnen har sina rum där och sover där när de kommer hem.