torsdag 17 februari 2011

Sportlov i stugan

Sonen och jag har landat i stugan och sportar för fullt! :-D
Här är kallt så här får bäras ved. Och så blir det knäböj när den ska in i kaminen, jajamän! Sportigt värre! (Fast idag ska vi på vandring med lunchmatsäck, Lerbäck säger sonen att vi ska följa och det är OK för mig, jag kör, han läser kartan, jag parkerar någonstans och sedan går vi.)

På väg hit stannade vi till vid Baloo art & antik. Jag gillar deras slogan:

Vrakgods från tidens hav


Skönhet i förfall


Spillror ur det förgångna

Nästan lite Haiku-feeling. Nåväl, de har en ganska stor avdelning med lite av varje inte riktigt så fancy som på hemsidan men boy oh boy, fyndade jag eller?:Fina kardor för 50 kr. De ser oanvända ut men har en stämpel på som jag inte vet något om.Vi råkade halka in på Kinna garn också. Mitt projekt att göra upp med mitt diskreta prydliga jag (!) måste ju följas upp även här på landet. Här blir det dock lite mer organiserade tokerier, ena tråden kommer jag spinna i den ordning tussarna ligger här:Den andra tråden kommer jag (tror jag!) spinna i samma ordning men med en förskjutning. Eftersom jag har mer av det ljusrosa och lila än av de andra kommer det liksom bli systematiska förskjutningar. Eller inte... Den som spinner får se!

Två saker som jag tänkt på:

1) Det blev avstämning när vi checkade ut från ICA. Det tycker jag är bra att de har, fast det är inte kul när man storhandlat och packat allt så fint, så fint och måste riva upp allting igen.... Men denna gången hade vi varor för mindre än trehundra så det passade ju bra! :-)

I alla fall så blev avstämningen fel. Nej, jag hade inte scannat fel eller hoppat över något. Killen i kassan slog in min enda baguette två gånger. Sedan tittar han med vänlig och allvarlig min på mig och meddelar mig att jag gjort fel. Det skavde liksom hela vägen hem och när jag packade upp tittade jag på kvittot och såg att jag hade TVÅ baguetter på kvittot men bara en på bordet. Typ.

Det gör inget, det var ett ärligt misstag från hans sida men jag inser när jag tänker tillbaka att av alla avstämningar jag varit med om har jag gjort fel tre ggr :en gång glömde jag scanna clementiner, en gång scannade jag osten två gånger men glömde äggen och en gång hade jag helt slupmässigt råkar scanna frysta hamburgare... (Dessa mina tre missar hade faktiskt egentligen gynnat affären, jag tror att de har allt att vinna på att inte kolla mig! :-D)

Övriga gånger jag fått påpekanden har kassören gjort fel; slagit in fel sorts kassar, gjort dubbelslag, räknat fel på stycksaker osv. Så kontentan av denna utläggning är; kolla gärna kollningen om ni blir kollade! :-)

2) Jo, det här med miljövänlighet. Hittade en lite bok som inte var kul men troligen praktisk och bra läsning om kläder och textilier:
(Visst blev bilden skojigt misslyckad? Jag har inte klippt själva boken och inte heller fiddlat med bilden, varför skulle jag ställt till den så dumt?)Susanne Svensson står som författare tillsammans med Christina Carlsson och Lotten Westberg. Naturskyddsföreningen är utgivare och den kom 1994 vilket känns lite deprimerande att såpass mycket tankar och kunskap fanns redan då utan att det egentligen nåt ut särskilt bra!

Nu ska jag värma soppa och hälla på mattermosen och bre mackor!

(Fågelholk på västra sidan om Öresjön!)
5 kommentarer:

Veronica sa...

Man tänker ju aldrig på att avsämmningskontrollerna kan bli fel... vilket lureri =)
50:- för de fina kardorna?! Jag är avis =)

Renée sa...

Jag glömde scanna ett par gardiner en gång, trodde ärligt talat att jag skulle då så pinsamt som det kändes... Men alla gör vi ju fel så det var bara att bita ihop och gå vidare. Det värsta när man gjort fel är att man blir kollad extra ofta sen... Inte kul...

Rosenvante sa...

Jag scannar aldrig, kollar oftast snabbt igenom kvittot efter betalning och jag får nog säga att det är väldigt ovanligt med fel i min affär. (finns ingen scanning där heller)
Ni gör så mycket mysigt ihop du o sonen. Hoppas ni får en jättefin utflyckt och att ni får upp lite värme i stugan. Antar att du ska spinna lite där i kväll och bara ha det mysigt framför brasan.

Hoffmans Design sa...

Hoppas ni får en härlig sport lov
Kram

AnJa sa...

Åh vad mysigt att ha sportlov med sonen! Utflykter spinning och eldning ser härligt ut! Jag vägrar scanna sedan jag fick koll när jag handlat för över 1000:- och hade ont i ryggen. Ska de kolla borde det baske mig ingå upplockning och packning i kollen!!!