tisdag 21 december 2010

Svea är klar!

Såhär blev det:Snett bakifrån (om någon undrar!) samtbakifrån egobild (ovanligt perspektiv för just egobild!)
Första bilden visar bäst färg, den är benvit och garnet är Sannes Alpakka 110 m per 50 g. Till mössan gick det åt 85 g (jag älskar min våg!)

Jag gjorde en dubbel kant, dvs jag lade upp 108 maskor, stickade 3 cm,
stickade ett varv där jag *stickade ihop två och gjorde ett omslag *
och sedan stickade jag tre cm till.
Sedan gjorde jag ett besvärligt varv där jag stickade ihop uppläggningsvarvet med det varvet jag var på (så att jag skulle slippa sy, sedan!)

Sedan experimenterade jag en massa med typ dominostickning och näverstickning men hamnade till slut i min gamla Sveatanke och gjorde i princip feather and fan.
I toppen tog jag in genom att att inte lägga ut tills det var ca 30 maskor kvar. (I princip!)

Jag är nöjd, tycker att den blev som jag tänkt! Svea och jag ska ta en promenad om en liten stund!

Sedan har jag ett annat litet projekt på gång. Här är "FÖRE-bilden":Ljusstaken är en av två som jag fick av min bror för kanske 30 år sedan. De är inköpta på Indiska för billig penning och från början satt det ringar på kanten men de trillade av. Alltså inte några slektklenoder och inte en del av mitt julpynt utan de står på frukostbordet från oktober till april.

Dagens miljötanke: I juletider får många av oss sirapsflskor över; diska ur och använd som vattenflaskor i stället för de (i allmänhet läckande!) vattenflaskor med reklamtryck som säljs för dyra pengar. En sirapsflaska läcker inte! Man kan ju skriva dit sitt eget stick-alias som reklam! :-)

9 kommentarer:

Zandra sa...

Svea blev riktigt snygg!

Sunna sa...

svea är ju makalöst vacker

BiZen sa...

Svea är jättesnygg!
Smart att sticka ihop kanten istället för att sy efteråt. När man syr brukar det inte bli bra, det är svårt att få tråden tillräckligt (lagom) elastisk.
Önskar dig fina dagar i julveckan!
//BiZen

Renée sa...

Snygg Svea!

Margita sa...

Jättesnygg ett tips om du ska sticka ihop kanten använd 2 färger vid uppläggning då har du en tydlig rad vid hopstickning God Jul

Tigris Predikantan sa...

Jätte snygg! Jag brukar alltid gha vatten i min väska oavsett vart jag skall så jag använder en diskad plastläsk flaska, helst den hårda sorten, och fyller med vatten. Diskar den emellanåt och skulle jag ha något väldigt känsligt i väskan s har jag flaskan i en lien plastpåse om läckage skulle uppstå (beror på flasksorten).
Billigt och bra och ha det bra!
;)

tilda sa...

Fin mössa!

Manduzana stickar sa...

Fantastiskt vacker mössa du har stickat!

Monica sa...

Härlig mössa! Sirapsflaskor är en riktig klassiker, har hängt med mig sedan jag var liten, nyponsoppan smakade extra bra i sådan flaska!