lördag 18 december 2010

Nä, detta var inte skoj....

Maken och jag fick för oss att vi skulle göra lite window shopping idag. Haha, hur tänkte vi då? Efter 2 minuter inne på Clas Ohlson fick jag svettslag och panik så vi gick hem igen. Men just en lördag var kanske ovanligt dumt att försöka, sista lördagen före jul, dessutom!

Men vi fick en promenad och dessutom, på väg ned till själva kokande shoppinghelvetet gick vi förbi Deisy Design och där satt en kvinna i fönstret och spann!
Hon hette Ingrid och ger kurser via Studieförbundet!

När jag spann den den vackra falklandsullen som jag köpte av The Willow Fairy så tänkte jag ut hur jag skulle sticka en mössa av det och eftersom jag också tänkte på min mormor Svea bestämde jag att mössans namn skulle få bli Svea.
Nu råkade falklandsullen bli lite onödigt tjockt garn till mössan och dessutom har det liksom blivit en scarf av själva garnet...så nu blir Svea till i ett underbart mjukt alpackagarn från Sandnesgarn.
Nu tänker jag köpa resten av julklapparna via internet och förövrigt softa i soffan med mina stickningar; Svea, koftan, liljesockorna och lite annat smått och gott!
Här kommer ett bra tips; bry er bara om det i julkonceptet som ni bryr er om! För mig är det amaryllis, knäck och pappas ljuskrona. Barnen har önskat julgran, lussebullar och pepparkakor och maken kommer nog fixa julbord. Så jag har gott om tid att vila mig!

9 kommentarer:

ElsieoViola sa...

Det är klokt att shoppa julklappar via internet. Och det är klokt att sänka kraven och måstena. Det brukar bli bäst för alla inblandade så! Kram

Sunna sa...

visst har du rätt i att vi stressar i onödan och nätet är ypperligt att handla julklappar på

Rosenvante sa...

Har faktiskt bara två grejer kvar att köpa och det är mitt eget fel, hade glömt bort brorsdottern helt, typiskt mig.
Hemma blir det inte mycket som är sig likt i år. Inga bonade golv, ettåringar kan halka då och jag som ska operera mig snart därefter vill inte ha hala golv. En grej mindre där. Mindre julmat, för det är ju bara Emmy, Charlie & Patrik som kommer hem i år. Så det blir en väldigt lugn jul. Idag har vi gjort det stora jobbet, flyttat ur alla mina grejer och gjort iordning för dem till jul. Nu är det lite pyntande bara och julmaten förstås kvar.

Tigris Predikantan sa...

Låter skönt!
;)

Skräddardotter sa...

Väldigt tunna stickor..det kommer att ta tid...fint blir det !

Alexandra sa...

Synnerligen bra idé! Så tänker jag med, saker jag blir glad av, har tid för de för jag om jag orkar =) Resten får vara, att få vara tillsammans med sin/a närmsta är det som klappar högst i mitt hjärta nu. Trevlig helg!!

Sanne sa...

Precis! Vem vill vara helt utsjasad på julafton? Julklapparna är färdigköpta (alla utom en via nätet) och ska bara slås in. Men det är ju kul att göra fina paket så det räknas inte;) Imorgon ska jag faktiskt feja litegrann men bara sånt som jag vill...

AnJa sa...

Eftersom grabbarna önskar sig pengar varje jul (skittråkigt, jag vet) så brukar dom få det + en del småklappar. I år blir det bara en liten klapp. Traditionella vita sportsockar 10pack :-) Julmaten tycker vi om att lägga tid på (som du ser i min blogg). Städning? Njeeeaaa Tyvärr är jag sådan att jag längtar till annandagen... Ingen älskare av julen.

Zandra sa...

Tjusigt! Jag önskar duig en skön jul!