torsdag 16 december 2010

Är turen rättvist fördelad eller kommer den i tjocka sjok?

Jag vann hos Par i stickor! Det var roligt och jag känner mig nästa orättvist gynnad av fru Fortuna eftersom jag vann hos Hoffmans design för pyttelite sedan!

Nu är den stora frågan; innebär det här att jag är på surfvåg av tur och att jag rask bör skaffa mig ett batteri av Trisslotter och liknande eller innebär det tvärtom att jag liksom förbrukat min andel för en tid framöver och att jag snarast bör vara väldigt försiktig? Inte bör räkna med att smörgåsen landar med smörsidan upp, till exempel? Hm, detta får bli dagens duschgrubbel! :-)

Jag har nu spunnit upp den röda ullen jag köpte för att göra sjalar till tanterna Grön, Blå och Röd.
Blå och gröna ullen hade bra eller nästan bra nyanser och blev till garn som blev till smalsjalar (Dropsmönster 120-19 som jag hittat via Rosenvante!) men den röda var alldeles underbart jordgubbsröd och HELT fel nyans till tant Röd.Så nu blir det (förstås!) sockor av det röda garnet och den som tror att ull kliar och sticks borde nog prova på lite BFL-garn, det känns mer som silke eller viscose eller alldeles ny bebisakrylgarn! :-)(Så, ja, jo, ett förnyat besök hos World av wool har jag hunnit med också, mer om det en annan gång!)

Det är SÅ skoj att spinna och jag blir sakta, sakta bättre och bättre. (Sicken tur, tänk om det varit tvärtom!)

12 kommentarer:

AnJa sa...

Jag skulle köpa ett par Trisslotter :-) Du har ju blivit galet bra på att spinna!!! Jag har fortfarande inte fått provköra min spinnrock och det kliiiiar i fingrarna men just nu säger min axel stick/spinn-stopp. grrrrr

Heldri sa...

Jag tycker garnet ser alldeles grymt bra spunnet ut! Och vilka härliga färger sen.

Anelias hantverk sa...

Grattis till vinsterna! Trisslott är kanske bättre att satsa på än att hoppas smörsidan vänder oppåt :) Snygga garner och färger!
Ha en bra dag!

Renée sa...

Jag känner att jag vann högsta vinsten nu när min hund klarade sövningen! Tycker du ska surfa på vågen, kanske inte på triss men på hästar eller nåt :-)

Angel.Pearls sa...

Snyggt! Den där sjalen blir jag sugen att sticka..till mej själv! Eva

mary-ann sa...

underbara färger...och du är duktig på att spinna ju :))

Mia stickar sa...

DU är absolut inne i ett stim och bör nog köpa några lotter! Om mackan råkar falla ner ropar man Smör upp! till den så att inte smörsida kommer ner! :) Du spinnet vackert! Jag har faktiskt också blivit bättre på att spinna!

Hoffmans Design sa...

Ja du en del har tur och jag tycket allt att du skall köpa en hög med triss lotter du har säkert tur. Roligt att du tyckte om armbandet.
Kram.

Sanne sa...

When it rains it pours, så passa på med några lotter! Men å andra sidan, vem behöver egentligen det när man kan spinna så vackert garn och sticka så vackra saker av det?

Rosenvante sa...

Grattis till vinsten.
Ja, den där frågan är inte lätt att svara på. Ibland glider man ju bara fram på det där bananskalet och allt flyter så fint, sen verkar det som bananskalet är för moget, lite för trökt och bökigt. Det går liksom lite långsammare bara, men framåt ändå om du förstår.
Hinner du tant röds sjal till jul nu? Att du valde sockor förvånar mig inte ett dugg, du som gillar sockstick menar jag.
Nu ska jag till läkaren, hoppas på kloka svar och lite medicin så jag blir bättre.

Susilull sa...

Grattis till vinsterna!
Det låtr så roligt att spinna, har inte prövat - ännu. Det ser jämnt och fint ut, det du stickat av!

Tigris Predikantan sa...

Vill önska dig en trevlig helg!
PS. Glöm inte min utlottning! DS