måndag 27 december 2010

Lite av varje och ny att-göra-lista!

Så, nu är julafton över. Jag tycker att det är lite skönt; idag är en verklig mellandag och jag har inte några planer eller måsten men tyvärr huvudvärk...är inte det lite typiskt, så säg?! Nåväl, jag har vidtagit åtgärder och det har lättat tillräckligt för att jag ska sitta här och blogga!

Måste visa en av makens julklappar! (Obs, han önskade sig faktiskt detta!)
Han fick ett paket med 100 g svart Visjögarn. Detta skall av mig stickas till en dragspelsbasker:(Work in progress!) Därefter ska baskern köras i handukstvätten. Då blir den liksom slät och tät och alldeles perfekt för Göteborgsvinter. Sedan skall jag sy i ett foder så att det inte kliar och sticks på pannan. Jag tror jag ska göra det dubbelt, tunt fodertyg närmast det stickade och mjuk flanell eller fleece (fast jag inte gillar fleece!) mot pannan.
Här är en annan julklapp, sonen fick Frostsockorna:Maken, sonen och jag tog en sväng till stugan, där är kallt och väldigt vackert nu:När vi blev med stuga för 12 år sedan var området ett rent sommarstugeområde, endast tre åretruntare. Enkel standard och fritt och skönt. Nu har VA dragits in (för att skydda sjön, helt okej!) och tomter har styckats av och monstruösa villor väller upp som svampar ur marken. Fast vårt lilla paradis ligger i kanten av allt detta och känns fortfarande ganska fritt utom för att de absolut ville ha in gatubelysning vilket inte kändes nödvändigt, det djupa mörkret är ju en del av vilan för en stackars storstadsbo. Men nu är det där och det har gjorts med förnuft; mjukt ljus som inte är riktat och jag tror att jag kan leva med det.Nå, nu är det dags för en ny att-göra-lista. Trivdes bra med min förra och det blev en del gjort om än inte allt. Samma regler som förra gången det vill säga jag ska välja att göra saker från listan men behöver inte ta dem i ordning. Jag får spinna om ull finns och jag får starta varannan-för-annan-stickningar om jag behöver bekväma ta-med-arbeten.

1) Makens dragspelsbasker (den SKA göras färdig först, det är ju i alla fall en julklapp!) Färdig!
2) Möss-kitet till stickhjälpen. (Mössan är klar, fuskpolo och vantar återstår!) Färdig!
3) Silkes-sjalen (Liten sur rest från förra listan....) Färdig!
4) Uppifrånochned-koftan i Rowan  Färdig!
5) Tokfärgade sockar i London-garn  Färdiga, nästan utslitna!
6) Fabelkoftan (Detta skrives med viss bävan...) Hrm, nåja, jag har kommit en bit till...
7) Tant Röds scarf, när ullen är kommen och spunnen.... Färdig

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe med vispad mjölk och sedan ska jag skriva ett klagomail om en julklapp som exploderade! :-)

Tillägg:
Jag glömde....
8) Brudsjalen som jag köpte garn till tidigt i somras. Jag fick Nova-stickor i julklapp och de måste ju provas! Jag fick också en hoppa-hage-matta för att spänna ut en riktigt stor sjal på så den måste också provas! Fast jag tror nog att 8) inte får påbörjas ALLTFÖR tidigt, inte ikväll, i alla fall! :-) Färdig!

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ibland drömmer jag om en stuga men vi bor ute i skogen och här är väldigt fridfullt! Men det skulle vara skönt att lämna alla måsten....

BiZen sa...

God fortsättning!
Ni verkar ha haft en underbar jul.
Jag brukar också vistas i en stuga där det råder frid och utan måsten. Nu har där blivit fler och fler åretruntboende, kommunalt vatten etc. och stora villor byggs. Ännu inga gatlysen.....
Din "att göra lista" ser fin ut. Lycka till!
Kramar! //BiZen

Helena sa...

Oj, för en lång lista. Du är duktig med handarbeten, och vilka fina sockor du gjorde till sonen. Ha en trevlig mellandag!

Lilli sa...

Ja, skönt när vardagen kommer tillbaka, faktiskt. Den lilla "justeringen" på Echo Flower-sjalen märks helt säkert inte alls. Det blev jättebra tror jag :) Vilka fina klappar de dina fick. Det behövs i den här kylan. Var in till närmaste staden,Kungälv,den 25/12. Då var det -17 grader!! Du har väl långkalsingar?!

Renée sa...

Vilken underbar bild, den sista menar jag.... Underbar, underbar... KRAM

Veronica sa...

Exploderade!!? Jisses, vad ger ni bort till varandra i julklapp egentligen =)

Rosenvante sa...

Jag skulle tycka om att få lite lätt belysning här omkring. Det är lite jobbigt när man knatar runt i mörkret hela vintern. Varje lampa som nån sätter upp i trädgårdar eller fönsterbelysningar uppskattas så mycket.
Tycker du är så duktig som gör dina listor, mina finns mest i huvudet och det är alltid proppfullt, inte konstigt att man åker på huvudvärk hela tiden.
Men har du åkt på det nu också? Kan det vara nått som går omkring tror du eller är det bara spänningar kanske? Spelar ingen roll varför, ont gör det ju ändå. Hoppas du slipper lida av eländet flera dagar bara.

Bluewhiskey sa...

Så fina bilder och så mycket fint stickat du har åstadkommit :)

Och ja, det var jätte skönt att fira julen så. Bara lugn och ro. Jag brukar ju alltid ha mina barn hemma men just den här julen var de borta så det var tur att vi hade någonstans dit man kunde åka och slicka sina mamma sår..

God fortsättning på dig och de dina :)