lördag 20 november 2010

Så, nu då!

För mitt presentkort på Strikk köpte jag Rowan-garn, felted tweed. 50% merino, 25% alpaca och 25% viscose och det är ljuvligt att sticka. Jag hade tänkt mig en mild grå men föll för en gråblå nyans som heter Ducks egg. Det ska bli en kofta, hoppas jag!
Jag stickar också i vanlig ordning på ett par sockor i Frost. Jag har haft lite motflyt för jag skulle fiffla till hälen så tjusigt men nu rullar det på. Man ska vara försiktig med att börja tänka!
Det gröna garnet ska bli till en sjal till min svägerska. Det ska vara dendär modellen som jag första gången såg hos Rosenvante, långsmal i Fabel. Jag stickade den i mitt egen första hemspunna och jag älskar sjalen. Av den blå ullen ska det bli en likadan till min ena syster och av det röda till min andra syster! (Tror inte att de läser denna blogg!) Grass, Royal blue och Scarlett heter färgerna och är kanske lite väl enfärgade men jag har ju å andra sidan bestämt mig för att dra ned på flerfärgade garn! :-)
Måste nog lära mig min nya kamera lite mer men jag tror nog det blir bra. Sonen tycker inte jag ska ha datumet kvar i bild men jag tror det är alldeles utmärkt för mig med mitt sviktande minne...
Till middag blev det hemkokt kalops och äpplekaka till efterrätt!Till höger syns två krukor som jag drejat med egen tass! För tjugo år sedan, oklart om jag fortfarande kan!

5 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Tycker nog att du ska ha datumet kvar för det skulle jag ha om jag hade en sån kamera, allt för minnet när man tog bilden. :-)

Rosenvante sa...

Den koftan blir säkert jätteskön. Men är det fotot som luras eller vad, för mig är garnet brunt.
Den där äppelkakan såg verkligen smarrig ut, ser att du har liknande form som jag. Jag borde nog köpa en ny för min är så använd att den inte ser så trevlig ut längre. Aha, en julklappsönskan kanske...

Sanne sa...

Så fina garner, lyckliga systrar!

Sanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia stickar sa...

Ser ljuvligt ut med en massa ull att sätta fingrarna i! Jag ahr mitt garn på tork så jag ska gå och känna på det! Du har händiga tassar du, dreja har jag provat men inte lyckats göra något!