Det finns dem som rensar en, högst två räkor och sedan girigt äter dem, rätt upp och ned. En sådan är jag. Sedan finns det dem som tålmodigt och förnöjsamt mumsar på vitt bröd och bygger ett fint litet räkberg på tallrikskanten och avslutar kvällen med en enda härlig njutmacka med alla räkorna på en gång.
Så som den tålmodige räkrensaren har jag producerat kardrullar av Liljas ull, den ena efter den andra. Och så har jag proppat ned dem i en liten fin emaljhink som jag snodde på förrförra jobbet.Och nu njuter jag...
Korkat
3 dagar sedan
9 kommentarer:
Ha,ha ... ja, jag stoppar i munnen direkt jag med! Gott.
:)
Härlig ull. Den ser brunmelerad ut. Är den det?
Jag gör gärna räkmackor, men det är med räkorna det. Spinnandet är en helt annan sak. Det är väldigt svårt att karda allt som behövs eller spinna allt som behövs innan jag sätter stickorna i garnet.
MEN jag har kommit till insikt om att det faktiskt är bra att spinna allt garn som behövs till ett projekt på en gång, för det blir jämnare då. Annars hinner man ändra teknik eller tjocklek. Så jag försöker, men det är motigt ibland...
JAg gör räkmackor och jag hoppas jag har samma tålamod med ullen!
Vem vet - kanske det blir björnbär så småning om. Just nu är det helt slut på ofärgade ulltottar i skåpet. Så går det när man är periodare på olika saker - då ryker det mesta. Nu är det spinning...
Ditt underspunna garn är det entrådigt eller tvåtrådigt? och är det spinningen eller tvinningen som det är för lite av?
Entrådigt är ju enkelt att spinna en gång till. Bara att köra rakt igenom i lagom fart.
Tvåtrådigt med för lite tvinning är ju samma sak - bara att köra rakt igenom en gång till.
tvåtrådigt som är underspunnet i singlarna vet jag inte om det går att göra något åt.
Räkberg vare här :-) Men ullen blir jag så himla sugen på att provspinna att jag inte klarar lägga upp ett lager av kardrullar!
Roligt att läsa vad du har haft för dej medan jag har varit bort rest.
kram
underbar bild med ullen och spinnrocken
Bygger räkberg på majonnäsmacka :) Men måste rensa ca 2 räkor att stoppa i munnen direkt och smaka, medan jag fortsätter att rensa. Det är säkert roligt att spinna också.
Skicka en kommentar