måndag 30 augusti 2010

Ja, ja, det gick ju sådär...

Det började bra, mitt FO-projekt. I flygande fläng avslutade jag bebismössan som ska skänkas bort, startade på och avslutade muddarna:De blev lite svajsigare än jag tänkt men garnet är väldigt lätt både spunnet och tvinnat och svårt att repa upp så jag nöjer mig såhär. De är fina som de är.

Sedan tog jag itu med dotterns halsduk men insåg raskt två saker; jag kommer inte behöva "enkla" stickningar, denna kommer fylla den kvoten perfekt. Garnet är Drops Delight (inte Fame) i två nyanser och jag stickar randigt runt, runt i resårstickning så som Blyga killen gjorde. Tyvärr såg vi, när den blivit en bit, att den var lite onödigt smal så jag har repat upp och börjat om från början.

Sedan drabbades jag av akut jagvillinteatthelgenskataslut igår kväll och för att motverka denna tidens odrägliga gång sydde jag en liten väska.En lång stund var jag säker på att jag fått en unik snilleblixt men när den var klar så kände jag minsann igen den. Har sett liknande hos någon annan; man är inte så genial alla gånger... :-)

Sedan spann jag en stump. Mmmm. Och sedan tog miss Marple slut liksom söndagen och så var det bara att lägga sig.

Idag skulle jag på väg hem kika in på Deisys; dottern ville ju ha sockor i grönt Fabel och jag har bara ett nystan (finns på listan så det är helt OK!) men då hände det!!! Jag var förberedd på alpaca och Zauberball och noro-allt-möjligt men WHAM!Hur står man emot ett flygande tefat? Som är lindat för att man ska sticka två sockor samtidigt och få dem likadana! VA?! Så nu har jag köpt garn fast jag inte skulle... men jag får inte börja på sockorna än... Sådet, så!
(Fabelgarnet var slut i önskad nyans, kommer in på onsdag, så då får jag väl gå in på Deisys igen... denna gång förberedd på flygande tefat!) :-)

20 kommentarer:

Monica sa...

Det vet väl alla att flygande tefat bara anfaller ;-) Jag har inte sett de här förut, rolig idé!

AnJa sa...

Muddarna ser jättesköna ut. Flygande tefat verkar oemotståndliga. Antar att det dröjer innan de flugit ända upp till Norrland :-)

Renée sa...

Flygande tefat har jag då ALDRIG sett innan! Ska bli kul att se resultatet sen. Själv har jag garn så jag klarar mig till... år 2035 eller nåt...

Veronica sa...

Men flygande tefat är ju inte garn... det är ju typ... teknik? Heelt skilda saker ;)

Therese sa...

Tur att det inte alltid går som man tänkt sig, då hade du ju varit utan tefat! Hemska tanke! :-) Ser himla fint ut, ditt spunna garn föresten!

Heidi sa...

Ditt spunna garn verkar ju bli superfint! Härliga färger! Intressant med de flygande tefaten...jag ska hålla ögonen öppna för sådana ;)

Rosenvante sa...

Jisses, flygande tefat anfaller i garnbutiken.....och då hinner man ju såklart inte ducka utan det liksom bara sitter fast på en, det säger sig ju själv, eller hur?
Häftigt, har adrig sett eller hört talas om det innan.
Men du, håll igen väskan nästa gång du går in om de anfaller igen. :D
Muddarna ser ju häftiga ut och om man vill kan man ju vika upp dem över jackan och vika ner vid behov, super smart.
Fattar inte hur du hinner med allt du pysslar med, det bara rinner fram nya grejer och projekt hela tiden, hur många timmar har du på ett dygn?

aliel sa...

Vilken härligt kreativ söndag du verkar ha haft :-)
Jag får ut ett par sockor av ett nystan Fabel men då har jag ganska korta skaft och inte så stora fötter. Just den färgen är härlig tycker jag.

The Willow Fairy sa...

vårt att vara förberedd på allt, men flygande tefat är ju inte riktigt det man tänker på när man närmar sig en garnaffär...

Den röda merinon du spinner nu är väl underbar...

Anna sa...

Åh, vad du är flitig. Muddarna var jättefina tycker jag. Blir påmind om att jag ju skulle sticka en halsduk. Måste gå in och beställa garn nu!

Mollamaja sa...

Men du vad den väskan var snygg :-)

Mia stickar sa...

Vilken tur att regler är till för att brytas! :) JAg ser framför mig hur tefatet flög på dig och du blev alldeles yr och groggy och när du kom ut ur affären så hade du det med mig och vet inte riktigt hur det gick till......

Heldri sa...

Kul med ett garn man aldrig stött på och tefat kan ju, som någon skrev här tidigare, knappast räknas som ett garninköp...

Tetraväskan var tjusig, undrar när jag ska lära mig det där med blixtlås...

och en väldigt härlig färg på garnet du spinner!

/Heldri som heller inte vill att helgerna ska ta slut

Marie sa...

Vilken inspirerande aktivitet det råder här :)

lil sa...

Oj, vad du hinner med!Kul med sådan kreativitet...man blir lite smittad =)

Maritas Maskor sa...

Åh, vad mycket fint du har gjort!!
Muddarna ser himla mysiga ut och halsduken blir ju kanonsnygg! En sån blir man ju jättesugen på!
Tuff modell på väskan höörö!! Visst är det kul att sy väskor!

Stubbetufsa sa...

Hei!
Du har en masse ideer på gang, jeg liker det!
Hilsen fra Nord-Norge!

Ulla-Bella sa...

Så spennende garn du har fått tak i:)

Anta sa...

Var har du blivit anfallen av det flygandetefatet, jag var till min garnaffär men icke sa nicke inte blev jag anfallen av nåt. Ser ut att vara ett super häftigt garn men var kan jag få tag på det nånstanns, vet du???

Dabelin sa...

Just det, det är spinnvingen jag saknar! (det där u:et med krokar) som jag sa till mamma...
Det som ser ut som en slända syns dåligt på bilden ser jag, men den sitter mellan pinnarna... Så man skall sätta en spinnvinge på den, gissar jag... Den är ju fyrkantig i ena änden, och har ett hål... Hålet är väl för att låsa fast pinnen så de inte lossar när man jobbar. Den hänger i lädergrejer, nästan som på din... Men hela den delen skall nog sitta på andra hållet...
Klurigt det här, men kul!
Tack för hjälpen!