måndag 19 juli 2010

Mera klart, mera nytt och en liten fundering

Tack för alla vänliga kommentarer om tovade väskan! Jo, garnet var verkligen Tove, 160 m på 50 g. Tovad en gång mäter väskan 40 cm tvärs över som den ligger och 45 cm från topp till botten. Den är stickad med två trådar, mönsterstickning, inte dubbelstickning. Borde gjort det även i kanten, då hade den inte blivit vidare än resten av väskan.
Jag gjorde färdigt morsdagsmuddarna och med dem är jag nöjd, helt och hållet. Det vill säga, hade det funnits en anings mer garn i nystanet hade jag gjort längre tummar, men egentligen tror jag det räcker bra såhär. Jag har ansträngt mig för att få passform så att de ska hålla sig på plats och jag har flätat "rätt" vilket var fasen så mycket roligare än att fläta "fel"! (NÄHÄ?! :-) )

Två nya projekt har jag dragit igång. Här ska tovas mera, det här är Liljesockarna, ett mönster jag köpte för länge sedan. Egentligen köpte jag garnet som nu finns i tovad väska till dem men en ljuv dag föll jag för godisrosa Toppull. Påminner om Bugg i färgen eller sådan där nougat som är rosa och vit och väldigt söt. Garnet är grövre än i mönstret så vi får se hur det går, kanske får jag ge dem till maken i julklapp! :-D
Igår började jag på en ganska så rustik sjal. Lite kul med grovt garn för det går så snabbt. Detta garn köpte jag (och jag minns verkligen inte varför) på RA-trikå och nu när jag stickar det tänker jag på sådana där plommon-i-madeira-chokladbitar från Anton Berg.

Nu till funderingen; undrar varför jag nästan jämt jämför garnernas färg med ätbara saker, väldigt ofta godis? Detta ska jag fundera på över en kopp kaffe med en hög bondkakor till! :-)

5 kommentarer:

Bettan sa...

Godisjämföring är bra, tycker man om gott så blir det fina färger....?!Jag gillar din Anton berg jämförin... jag såg direkt att det stämde. Sjalen verkr kul att stick, du har möjligen inget mönster, eller var man kan köpa sånt? Kram sytanten

Mia stickar sa...

Morsdagsmuddarna blev jättefina! Ska bli spännande att se fortsättningen på Liljesockarna!

Rosenvante sa...

Oj, så du jobbar på i värmen och så fint det blir och blivit.

Ja, du får sluta med det godis snacket,,,,,,,,man blir sugen på godis som man inte ätit på flera år. Varför tänker du på dessa????
Jag äter nästan aldrig godis, nån chokladbit ibland bara, vi har nämligen alltid stora chokladkakor i kylen.

Iwona sa...

Vilka fina muddar! Med så fin stickning runt tummen! Och vad snabb du är med nya prjekt! snygga färger i sjalen - kommer att bli spänannde att se fortsättning.
Tack att du är med min utlottning! Och visst är du en följare redan - en av dom bästa :) Tack för det! ;)
Ha det skönt!

Lilli sa...

Hej igen! Har varit på några dagars semester, men nu har jag läst alla dina inlägg. Den tovade väskan blev verkligen jättesöt! Och muddarna är snygga och ser goa ut :) Jag håller med; du är snabb med dina arbeten. Du får jättegärna skicka dina "sock-tankar" :) Vore kul! Väldigt bussigt av dig! Skulle tro att du tänker på något som du tycker mycket om,godis, när du ser dina stickningar :) Ha det väldans gott!