måndag 5 juli 2010

"Det är inte du, det är jag..."


Kära Glynis,
trots god vilja och upprepade (!) försök måste jag nu säga att allt är över, det blir aldrig vi tre! Jag började lite illa med att kalla dig baconsocka och på den vägen är det nog, trots garnbyte.
Jag har också redan funnit en annan, en dansk, och jag har nu beslutat att riva upp, repa upp, rimpla, frogga, ditcha och dumpa dig!

Såhär ser det ut när sonen stickar, han håller högerstickan som en penna, det får jag nog vänja honom av med! :-)
Nu har jag bra med stickningar att ta med på resan i slutet av juli; näverstickning och dominostickning (sittunderlag i kompletterade restgarner(!)), en dansk lyxscarf i ull och silke och en lite robustare och troligen lite större sjal i ull. Kanske finns det också någon garnaffär på vägen mellan Göteborg och Narvik för det är faktiskt så långt vi tänkt oss, min tåg-galning och jag! Förutom tågresorna ska vi också cykla dressin och åka ångtåg och besöka Sveriges pyttigaste station (tror jag?!) Sjisjka.

Ser mycket fram emot denna resa, älskar att åka tåg!

9 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Inte dumt alls; tåg till XX-landet ... i stället för flyg (så jag bävar!).
:)

Ginas stickverkstad sa...

Det låter så spännande med eran resa.
Kram Gina

Therese sa...

Om det betyder att ni stannar till i Arvidsjaur hoppas jag att du hör av dig!

Heldri sa...

Vilken spännande tågresa ni ska göra, och så mycket stick-tid det kommer att bli. Bra semestertips till nästa år, det ska jag komma ihåg!

Iwona sa...

Det är bra att ta mycket styckning med när man reser tåg!

norskan68 sa...

älskar oxå att åka tåg...det är så avkopplande på nåt vis :)
ska finnas bra garnaffärer i Narvik men vet tyvärr inte va den/dom heter då jag inte har varit där på 15 år men försök att googla...tycker att överlag så är garn billigare i Norge av nån anledning...

mary-ann

Mia stickar sa...

Jag ska också åka tåg i sommar! Det är 26 år sen sist! I Narvik finns en garnaffär men den var stängd när vi gick förbi den (helg tror jag!). Semestrade med bil och husvagn där förra sommaren!

Magganmagi sa...

Hej Handarbetskorgen!
Du har en utmärkelse hos mig: http://magganmagi1.blogspot.com/2010/07/stolt-som-en-hona.html
En uppsakttning för din trevliga blog som är så roligt skriven.

Rosenvante sa...

Men vad nu då???
Två stickningar som dumpas, så trist. Men som tur är har du ju lite annat att pyssla med. Funderade över din grabbs handlag, ibland håller jag stickan så också, men för mig är det mest att jag klämt mitt lillfinger så galet så jag får ont när jag håller stickan för länge.
Hur många dagar ska ni vara iväg på er tågresa? Låter riktigt kul och avslappnande.