fredag 28 maj 2010

Skrytbilder! :-)

För att undvika akrobatkonsterna från häromkvällen gjorde jag med benäget bistånd från sonen en härva: Sedan nystade sonen med nystmaskinen medans jag kacklade som en äggsjuk höna runt om och se:25 g finfint garn!
Vet inte om det är meningen men det är farligt praktiskt att jag kan ta loss tyngden från sländan för då blir själva pinnen bara som en axel med nyspunnet garn på och det är lätt att rulla av!

Tack för alla snälla kommentarer jag fått om mina framsteg! Det är ett hantverk som jag fått växande respekt för men på det hela taget som med det mesta annat; ju mer jag tränar desto bättre går det!

6 kommentarer:

Therese sa...

OJ! Så fantastiskt duktig du har blivit! Wow! Det är så roligt att följa dina framsteg, tänk - för inte så länge sen hade du en dröm om att prova spinna. Så långt du kommit! Du är en sann inspirationskälla!

Renée sa...

Till och med nystanet är snyggt nystat och fint!

Rosenvante sa...

Bra jobbat. Så kul att se framstegen och en sådan där nystmaskin skulle jag behöva, får börja kolla efter en.
Ett litet tips bara med mat på tåg. Vi hade jättestor otur sist vi åkte tåg i 6 timmar. De hade inte fått in nån personal så det enda vi kunde få var en slät kopp kaffe. Gissa om vi var sugna på nått då. Ta med nån frukt så ni har nått i alla fall om oturen skulle vara framme.
Ha nu jättekul och en skön helg i Kalmar.

AnJa sa...

Oj vilket vackert hemspunnet nystan! Visst är det underbart att hålla i handen. Som ett litet fågelbo, fast det vore då synd och skam att använda det till det :-)

The Willow Fairy sa...

Vad fint det blir. Jag är imponerad hur snabba framsteg du gör. Och smart av dig att ta av trissan på sländan. Om man har mer än en pinne så kan man spinna en slända till full och sedan göra en liten hållare av en skokartong med utskurna hack i sidorna för pinnarna och så kan man sätta två spinnpinnar där och tvinna direkt därifrån så slipper man nysta upp enkeltrådarna när man ska tvinna.

Hoppas du får det trevligt i Kalmar. Jag har bara varit där en gång och det var mitt i vintern, men det verkade vara en trevlig och vacker stad även då med slottet och vattnet.

Majstess sa...

Vilket jättefint garn!!! Vad duktig du är!!!