fredag 28 maj 2010

Problem solved!

En deadline passerad med äran i behåll!
Kände mig lite stressad efteråt; hem och packa är ju en sak men har vi allt vi behöver och räcker mina hörböcker och när ska jag tvätta och när ska jag göra ekonomin och hur ska allt ordna sig...

Nåväl, ekonomin får göras på söndag kväll,
tvätt-tid är bokad till måndag kväll.
Hörbok fixade jag på biblioteket och det som jag glömt finns säkert att köpa i Kalmar.

Jag har alltid kloka tankar om att jag ska ha med värsta matsäcken på tåget för att det blir godare och billigare men kommen så här långt har jag övertygat mig själv om att det är bra för sonen att se hur det fungerar att handla på tåget... (Jag vet! Självbedrägeri på låg nivå!)

På balkongen står en liten kruka med de två petunior som inte fick plats i stora krukan, jag blir glad när jag ser dem!Nu har jag spunnit halva dutten Shetland humbug och det har gått "som en dröm"! Sedan ska jag spinna andra halvan, tvinna och det kommer att bli mitt mest garniga garn. Hittills! :-)
Borde kunna räcka till ett par muddar, tänker jag. Stickar båda på en gång så blir de åtminstone likadana, om än väldigt små!

"Som en dröm"....
När jag var fjorton åkte jag skidor nedför Tureborgsbacken i Uddevalla och väl nedkommen knäppte jag av brädlapparna och lovade och svor att aldrig mer åka skidor! Gick hem i pjäxorna med skidorna på axeln, så arg att jag minns det ännu!

Detta löfte höll jag i trettio år!

Sedan tyckte en kollega att hon och jag skulle ta barnen med till Hemsedal. Av någon anledning blev det så och jag valde att ta en skidlektion. Den unge mannen som var enormt artig och inte fnissade alls åt klumpiga damen försäkrade mig gång på gång att det gick "som en dröm"... Mardröm, kanske?!

Vilket problem är löst? Jo, vi har haft flygfän i lägenheten... Påminnande om mal, men ändå inte... Inga hål i kläder heller. Har i olika omgångar utsett olika källor; min garnkorg, dotterns jättestora väska, osv, men nu vet vi! Smådjursmaten! Så nu står den på balkongen!

1 kommentar:

Carola sa...

Vad fint ditt garn blir. jag har inte fått kläm på det där med att spinna på slända. Kom hit och visa :)