tisdag 27 april 2010

Tips och trix!

Troligen börjar jag bli frisk; idag har jag inte bara fått gjort en massa småplock, jag har till och med börjat rensa bland gamla tidskrifter. Och när jag skriver gamla så menar jag det. På 80-talet trodde jag att jag skulle lära mig att sy mina egna kläder. Så då och då köpte jag Allt om handarbete och liknande. Och nu klipper jag sönder dem... eller är det dumt? Ska jag sälja dem dyrt på Tradera som Vintage? Eller lotta ut dem?

I alla fall, idag har jag rivit ut "Hundtandsmönster" (virkning), Dubbel slätstickning, virkad snodd och virkad boll!De ska raka vägen in i min pärm!

6 kommentarer:

Heidi sa...

Jag gör likadant med min mammas gamla tidningar, river ut det jag tror jag har användning för och kastar resten. Har iochförsig inte fattat att man kunde få pengar för dem...
Har du något mönster till din fina röda mohairsjal?

Jag kan verkligen anbefalla at sticka en dragspelsbasker, de är roliga att sticka och sköna att bära! Jag tror att jag ska sticka en ny till mig inför nästa höst!

/Heidi
Ps Echo flower blev ju ursnygg

Tigris Predikantan sa...

Den dagen jag börjar städa ordentligt bland mitt ... då kommer jag att bli mkt förvånad! Det vet jag *ler*!

Rosenvante sa...

Oj så mycket det hänt här under dagen. Vilken smart halsduk, sjal eller vad jag ska kalla den oranga. Hur smart som helst, för nu kan du ju använda den till jätte mycket.
Sjalen som du oroat dig så för blev verkligen superfin. Gillar de jordnära färgerna.
Dragspelsbasker, bra tågstickning, lite långtråkig kanske. Men resultatet är superskönt.

Cecilia sa...

Heidi; jag lade ut beskrivningen (som jag tror att jag gjorde)längst ned på sidan. Vill du ha den i mer samlad form kan du säga till så mailar jag!

The Willow Fairy sa...

Dubbel slätstickning är nog samma som det jag provar på just nu. Det ser likartat ut i alla fall. Jag ska blogga en bild på det i morgon, för nu är jag över trött - arbetsdag 06:00-16:30...

Bra att du äntligen börjar bli frisk så du orkar sätta händerna ordentligt i spinnandet.

AnJa sa...

Men jösses vad du har varit flitig på bloggen. Här blir det mest att läsa runt så jag tillslut inte hinner blogga själv. Mohairsjalen är toppen! Hur mycket garn gick det åt och vilka stickor använde du?