fredag 23 april 2010

Och igen!

Oj, oj!
Sonens orkester ska ha konsert i kväll och då ska det vara "vitt upptill". Så hu har jag handtvättat i farlig fart, rullat i handduk och blåst med hårtork och strax ska jag stryka eländet torrt!

Trevligare tvättning var det lite tidigare idag när jag tvättade ullen jag fick av kollegan. Ullen kommer från en tacka vars mor ska ha varit värmländskt skogsfår och far gotlandsfår. (Lite osäker på om det blev rätt?!) Tror att det finns en hel del korta snuttar i ullen men en del riktigt långa lockar.
Det har varit trögt med själva spinnandet men vad går lätt när man är förkyld... :-(
Apropå spinna; det är vad Serena kommer göra alldeles strax när hon gosat in sig intill dottern och dottern börjar klia henne så där mysigt mellan öronen... :-)

8 kommentarer:

Renée sa...

Om man bara ser på bilderna och inte läser så kan man nästan tro att all den ullen kom från råttan! Hoppas du får en trevlig kväll!

Therese sa...

Åh vilken lyx, jag har också börjat drömma om ull från får jag vet vilka de är... Åh... lyx...

Jag hoppas du snart är frisk!

The Willow Fairy sa...

Så söt. Gotland och värmland - låter som en trevlig kombination. Borde bli slitstarkt garn och kanska lättspunnet eftersom det är långa staplar.

Rosenvante sa...

Trevligt att det är gotlansfår du fått ull från.
Trist att du blivit sjuk. Du får försöka kurera dig nu så du piggar på dig igen.
Vilken söt liten mus. Här skulle den tyvärr inte bli långlivad med tre råttfångare i huset. De ser ju ingen skillnad på tam och vild.
Trevlig kväll

Carola sa...

Du har nåt att hämta i min blogg.

Paradiset Kaos sa...

Söt liten mus, men jag säger som Rosenvante att den skulle inte bli långlivad här heller för både våra hundar och katter fångar råttor.
Och vad mysigt det är för henne att bli kliad mellan öronen, jag ser framför mig hur hon riktigt njuter. :-)
Krya på dig!!!

Rosenvante sa...

Nu vet du vad funderingarna var, kom över o hämta din award.
Hoppas du mår lite bättre idag.
Kram

Elisabeth sa...

Så fantastiskt med all ullen, den ser skön ut. Hoppas den blir bra att spinna på! Och så'n en söt liten pälsig krabat....