tisdag 20 april 2010

Ibland får man tänka om!

Nja, det blev inte bra med det där garnet och den cowl som jag började på...Så då återgick jag till min ursprungliga plan men insåg att garnet var inte så drygt... På väg till jobbet idag (jag är så lyckligt lottad att jag kan promenera dit!) kom jag på hur det ska bli; någonsorts knäppbar möbius!
Återkommer när den är klar eller om det möjligen hinner ändra sig igen! :-)

På väg hem från jobbet gick jag förbi Emelies utgrävningar. Det var sent och alldeles tomt men det fanns skyltar med foton på hur det så ut när det begav sig, en gång när förra seklet var ungt! Enormt roligt tycker jag! Hoppas de gör fina fynd!


På spinnsidan

Spinnrocken är tvättad och lite oljad och ser fin ut. Jag har kämpat lite med den dumma ullen jag köpte på Panduro...men idag kom mitt nybörjarkit från Spinspiartion! (Hon som stickar fick också sitt!)

Åh, det var ett sådant vackert och omtänksamt paket med en vacker slända och helt underbar ull! Jag tittade på innehållet redan när jag köade i butiken...jag är hopplös med paket, KAN inte vänta tills jag är hemma!
Så provade jag att spinna med sländan och det gick inte så jättebra men var jätteroligt; här ska övas!!!Sedan var det helt nödvändigt att prova spinnrocken:
Jag behöver lära mig spinna och samtidigt måste jag lära känna min spinnrock.
"Drivremmen" har en tendens att hoppa av, det beror dels på att den måste spännas men också på att spolen som sitter på är lite naggad i kanten, borde byta men har inte kommit mig för ännu. (Den uppmärksamme tittaren ser detta hända i slutet av detta klipp, en ledtråd kan vara den lilla svordomen, ursäkta så mycket!)
Dels är den mer känslig för rytmen i trampandet än den jag lånade hos Kerstin, men det går ju säkert att hitta en bra rytm.
Sedan kom maken på att i bekantskapskretsen finns en duktig men pensionerad slöjdlärare, kanske att han har en svarv? Och intresse för att puts lite på detaljer på min spinnrock?
Nu har jag inte tid att blogga mer... :-)

Tillägg: Bytte spole men den var kanske lite smutsig på insidan eller så för den löpte inte lätt nog på axeln...
Silvertejp, som Willow Fairy föreslår är kanske grejen!

5 kommentarer:

Therese sa...

Det där ser ut att vara hur kul som helst... nu undrar jag bara hur jag ska motivera för min man, som tycker att vi redan har alldeles för mycket saker, att jag bara måste ha en spinnrock också....

The Willow Fairy sa...

Kan inte kika på filmen just nu för då stör jag nog trummisen i andra hörnet at rummet, men jag ska kika senare.

Tänkte på det där jacket i spolen, man kan försöka "lappa" med en bit silvertejp.

Och ullen kan bli lättare att spinna om man fluffar till den lite i sidled eller i alla fall delar den 4-8 gånger på längden.

Emelie sa...

Jätteroligt att du kikade förbi! Vi smet lite tidigt idag, vid 14 redan på grund av haglet och regnet. Om det inte vräker ner snö imorgon så blir vi kvar längre! Vi hittade mycket spännande saker idag, allt från gamla mynt och fundament till trapporna till kvarglömda cykelnycklar och pipor misstänkt illegalt användningsområde.

Spinningen ser fantastiskt rolig ut, jag måste nog också prova på!

Lil sa...

Nej det verkar inte helt lätt att spinna. Har aldrig provat, inte än i alla fall.

Men har faktiskt 2 st spinnrockar när jag tänker efter! Har kanske nämnt att jag har en i v-rummet som funkar. Men har även en gråblå, gammal fr 1800-talet som en anmoder haft! Den funkar, men måste dock storrengöras, vilket ej blivit av.

Du får hemskt gärna skriva ner dina socksticknings-knep när du har tid och lust! :) Så gulligt av dig! Det du skrev i förrförra kommentaren om hur du gör, verkar toppen så långt :)

Även min kommentar blev lång denna gång..:) "Spinn, spinn, spinn dotter min.." (Det dök upp i huvudet bara. Vad kom det ifrån..?!) Ha det gott!

AnJa sa...

JÄTTEKUL, vad duktig du är!!!