torsdag 22 april 2010

63 maskor...

var just precis vad jag stickade på mohairmonstret igår. På 80-talet hade jag lodenrock, manchesterbyxor och flanellskjorta och tanken att sticka en fluffig mohairtröja med axelvaddar fanns inte så detta är mitt första möte med "garn av mohairtyp". Inga gamla surdegar mellan mig och garnet, inte! Älskar den knalligt röda färgen! (Den syns inte på bilden här, nej...) Tror fortfarande att det blir en banal och genial modell! :-)


På spinnsidan

De tröga spolarna löper nu lätt och elegant på spinnrocken, lite svinto på axeln och en fiffig liten rundfil som maken plockade fram ur verktygskistan ordnade med detta. (Kikade in i spolarna och såg inget särskilt men när jag filade regnade det ut svarta spån...)

Detta firade jag med att tvinna ihop en tråd sländspunnet och en tråd spinnrocksspunnet, det gick bra. Att tvinna ihop två trådar är inte så dum övning, både på sländan och spinnrocken.

Sedan stickade jag ...
Min plan är att sticka vidare på denna lapp, förhoppningsvis blir det finare och jämnare längre fram och på så sätt kan man se progressionen...om det blir någon! :-)

På den här delen ser man två typer av garn, tunt som är alldeles för hårt spunnet och tjockt som är alldeles för löst spunnet. På de mer normala partierna är det en tråd av var sort som liksom jämnar ut varandra! :-)

Det är roligt att spinna men det är svårare när man är ensam. På kursen var det ett stort stöd att ha andra omkring sig; två som kunde och två som var på min nivå var liksom en lagom mix...

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken smart idé att göra en sådan lapp för att se hur du utvecklas med spinnandet.
Visst blir man irriterad när man inte får fram rätt färg när man fotar. Sticka inte fel nu bara, för det är inte roligt att rimpa i det garnet. Fint mönster du gör.

Renée sa...

Hmmm... Jag hade nog gärna velat se dig i dina 80-talskläder! Själv gick jag runt i breda jeans och ett atort afrikamärke som halsband! Det var ju tider det...

Iwona sa...

Det är så härligt med mohair tröjor - stickar också själv just nu och nästa i tankarna en så länge...
Ha en skön dag"

Ginas stickverkstad sa...

Som du vet har jag stickat några sjalar och och en tröja i mohair.
Det blir nog många fler.
Kram Gina

Carola sa...

Det skulle vara kul att träffa någon som är riktigt duktig på att spinna i verkliga livet. Det jag kan har jag lärt mig från Internet och böcker ... Det är inte riktigt samma sak.

AnJa sa...

Ser jättefint ut! Och visst är det roligt?