lördag 24 april 2010

Award och ordning!

Nu har sonen och jag varit på "Emelies" utgrävning med guidning och allt! Det var trevligt!
Det var kul att kika i groparna och jag fick hålla i myntet från 1650-talet men lite påfrestande med hostan och alltihop... (gnälleri, gnällera!)

Jag har känt mig lite allmänt missnöjd med det där lilla osjälvständiga hjulet nere i hamnen, nog för att Göteborg kallas lilla London ibland men måste vi ha ett "Lilla London Eye" också?! Men framför man den synpunkten blir man genast utmanad; vad ville du de skulle gjort istället, utöver att satsa på äldrevården, skolan, dagis mm och nu vet jag!

Man borde återupprätta bergbanan från Näckrosdammen upp på Johannebergsberget, bygga upp fyren däruppe igen och så servera våfflor med glass på sommaren och varm choklad med vispgrädde på vintern!På den tiden det begav sig (sommarhalvåret 1923) fanns det också en linbana från platsen där Humanisten nu ligger till Liseberg! Bygg en ny sådan fast med påstigning vid fyren!Om det inte görs nu är det väl en UNDERBAR idé inför stadens 400-års jubileum om 11 år; jag kan vänta såpass! :-)
(De som eventuellt är nyfikna på fyrfundamentet och inte vill klänga i terrängen kan gå till Eklandagatan. Mitt emot Carlanderska parken finns trappor upp mot Johanneberg. Om man tar den som ligger närmast Humanisten kan man klättra uppåt och uppåt och så tar man andra gångvägen på höger hand ytterligare uppåt et voila!Jo, min Award:

Sju osminkade sanningar om Cecilia :

1) Jag tycker att det är tråkigt att äta, utom när det är extra gott eller godis...

2)Jag KÄMPAR för att hitta bättre ordning kombinerat med färre saker. Idealet är som det ska vara på en båt; en plats för var sak och var sak på sin plats. Det går trögt.

3)Jag har en tendens att tala med fåglar...senast i går var jag i gång och pratade med en mås som slet i plastpåse. Pinsamt, tycker barnen, men de skulle bara varit med när min mamma SJÖNG när vi var på stan! HÖGT! :-D

4)Jag har ett stort arkiv i huvudet med sångtexter och andra citat som hoppar fram när man som minst behöver; "Det finns en sång för varje tillfälle!"

5)Jag är lättrörd. När Emil i Lönneberga kör Albert till doktorn strömmar tårarna liksom när musen säger "Öh,öh har den äran..." till Askungen på julafton osv.

6)Jag är ljudkänslig; hoppar till som en groda när telefonen ringer

7)Jag kan inte höger och vänster. (Nä, det hjälper inte med goddaghanden till höger och hjärtat sitter till vänster; allt det där kan jag nog men när jag SNABBT ska peka ut vägen eller berätta vart man ska kika så kommer det inget ord eller fel oftare än rätt!)


Jag har uppdaterat min blogglista och placerat den överst på sidan. De 5 som uppdaterat senast ligger framme. Tyvärr har jag nu TVÅ som inte har RRS eller vad det heter och det är Barbro och det är Carola!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Det där känner man så väl igen. Vi kallas ju ofta för lilla Mallorca. Vi eller rättare sagt kommunen har en konstig inställning här; vi ska leva på turister. Men turister är väl bara här ca 6 veckor om året, vad ska vi göra resten av tiden då??? Kortsiktigt tänkande bara. Så kallar de sig för smidiga Gotland, smidigt???? Finns inget som är smidigt här inte. Förlåt det blev mycket svid.
Tycker du ska lämna in ett förslag till kommunen om din idé, om inte så kan de ju få en funderare i alla fall.
Tycker jag känner igen mycket av dina 7 grejer. Jag är också väldans lättrörd, helst när det gäller djur. Jag har också svårt med höger o vänster, måste fundera varje gång.
Jag vill också ha var sak på sin plats, men det håller aldrig och gubben är en samlare av dess like, så gör inte av med grejer här inte är hans slogan känns det som. (hans syster är ännu värre)
Men nån gång ska jag väl lyckas lura bort lite av allt det som växer i garaget.
Trevlig kväll

Carola sa...

Jodå, visst har jag RSS. Det går att lägga till min blogg i såna blogglistor. Kolla bara hos The Willow Fairy och All Good Things in Life - om du vill ha mig där alltså :)

KRAM.

Emelie sa...

Nämen oj, var ni där? Var jag där? Jag måste ha missat er helt eller varit mitt uppe i något, annars hade jag sagt hej såklart.
Det är lätt att gräva ned sig i det man håller på med (jag bjuder på lite arkeologihumor såhär på kvällskvisten).

Kul att ni tyckte om det och jag är helt inne på din linje med att bygga ut bergbanan inför 400-års jubileet!

Cecilia sa...

Rosenvante; jag tänker ibland på hur det är att bo året runt i det som resten av Sverige uppfattar som semesterparadis och sommarevenemang. Mycket pengar rullar ju in den vägen men det kostar säkert en hel massa också både i pengar och i tålamod. Kommunledningen borde kunna förhålla sig till båda sakerna. Har inte sett men gick det inte ett TV-program om räddningstjänsten på Gotland som kämpar med att hantera "turistbuset"? Förskräckligt!
När man är turist är man gäst och då ska man uppföra sig!

Carola; klart att jag vill ha dig i min lista! Kram!

Emelie; Du VAR där, vid en grop, och så hostade jag och så lyssnade jag uppmärksamt på min guide en sekund... och nästa ögonblick var du borta! Simsalabim!