lördag 6 februari 2010

Gaffelsnodd, blommor och tigeröga!

Måste visa min scarf i dagsljus; nu syns den vackra lystern och "hållningen" i garnet! Jag är väldigt nöjd! I kväll ska jag på någon form av jubileum med makens arbete och försöker komma på vad jag kunde ha på mig som kunde matcha tigerögat...Men det får nog bli det jag tänkt och det går lite i lila, grått och grönt så Tiger Eye Lace scarf får vänta lite på att komma ut i världen tills jag skaffat något cremefärgat, eller guld eller svart...aldrig fel att skaffa något nytt, jag är inte någon klädshoppare så jag har nästan aldrig något utöver en svart basgarderob...

Dottern ville ha en bonsai så jag bröt mitt inte-köpa-krukväxter-löfte. Det blir ju lätt lite inavel; många hibidskus, paraplyaralia och monterblommor, alla kloner av varandra!
Nu har jag utökat med en rumsask (nåja, den tar jag nog snabbt död på!) en kaffeplanta och en vippjasmin. Det kändes vårligt och roligt!
Dottern köpte även en dracenia och en liten kaktus.

Dessutom köpte hon (i en annan affär!) en ukulele, vit som snö, som gåva till sin lillebror. Visst var det en väldigt fin present! Somliga har haft stor tur i storasysterlotteriet! :-)
Nu lär hon honom att spela; hon är pedagogisk och han är lättlärd, det låter redan fint om min lilla ukuleleduo! :-)

Jag hittar inte min fina trägaffel att göra snoddar på, ungefär 12 cm hög med två svängda gaffelpinnar med ca 5 cm emellan...så jag provade att använda min stämgaffel istället, och det gick minst lika bra.Snoddandet är enkelt.
Gör en löpögla och sätt om ena pinnen.
Vrid gaffeln ett helt varv och låt garnet följa med runt så att du kan trä öglan över tråden.
Vrid gaffeln ett halv åt samma håll som första varvet. "Snodden" föjer med och du kan trä den öglan över tråden. Vrid ett halvt varv till och trä över öglan osvSnodden blir lite fyrkantig, nästa gång snoddlusten är framme visar jag en rund snodd!

Hejsan hoppsan från Snoddelina Snoddas!

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Oh, vilken vacker sjal... helt underbar i mönstret!! Skulle vara vackert till en vackert grå färg - lite dimmfärgad...

Ha en trevlig helg!!

Rosenvante sa...

Jag vet ju vilken färg det är på den och jag tycker det är så vackert.
Jag skulle inte heller köpa nya blommor. Denna vecka har vi köpt tre orchideer. Var ju så billigt på Ica, bara 79 kr/st, då måste man ju slå till.
Hoppas det blir en trevlig kväll.

The Willow Fairy sa...

Underbar halsduk. Och gaffel som gaffel - men din riktiga var vackrare. Var får man tag på sådan?

Cecilia sa...

Bilden visar inte riktigt färgen bra, den ser för röd ut, att det är så svår att få till bra kort, till och med när solen är framme!

Bra pris på orkidéer, men jag har svårt att inte ge för mycket vatten. Tycker man kunde lära sig men det känns snålt att skvätta i lite grand en gång i veckan när de andra får oftare... :-)

Min gaffel följde med i en låda blandade hushållsredskap som jag köpte på Peters antik för kanske 20 år sedan när de fanns på Ingeborgsgatan i Lunden. Jag visste inte vad det var men när internet kom så googlade jag. Faktiskt!