torsdag 26 november 2009

Torsdagen den 26 november, dagens plikter utförda

Fick gjort en del av ärendena kom hem, förberedde middagen och satte mig i bilen för att hämta dottern och fastnade i trafiken kring Korsvägen.
Tänk ändå så dumt man låter sig påverkas; det är ju illa nog att det är många bilar, sedan kom det någon "som trängde sig lite dumt" och genast var det några som tutade och så började det koka under skallbenet på mig; VEM TUSAN TUTADE!

Nåväl, nu har det varit orkesterrepetition med sonen och jag är lugn och snäll igen. Satt så förnöjsam och stickade på mors mössa och njöt av hur föga förlåtande mönsterstickning är; har man glömt ett "yo" så märks det, om inte på nästa så på nästa varv igen. Det gör själva stickningen ännu mer meditativ. Jag kommer liksom in i en rytm, sitter nästan och gungar...och så plötsligt märkte jag att jag var SÅ lost. Så nu ska jag räkna till 18 från varv start så jag kan avgöra var jag borde vara! :-)
Jag stickar Baronesse beret med magic loop och det funkar men just nu, när den är som bredast åker stickan gärna igenom. Då borde man förstås raskt skruva på en kortare kabel men det har jag inte någon. Kan införskaffas, inte dyrt! Mössan ser blå ut men det är lysrörens fel, och blixten.
"Den é grön" som Sid säger i Ice age...

5 kommentarer:

Emelie sa...

Nu har jag detektivat lite! Den 24e november var det strömavbrott i nedre Johanneberg mellan ca 21:30 - 22:00, ca 2000 kunder berörda. Verkar ha berott på ett materialfel i en mellanstation någonstans, de tekniska detaljerna susar lite över mitt huvud =)

Cecilia sa...

Tack! Då vet man att det inte var terrorister som planerade att ta över Johanneberg, i alla fall! Egentligen var det rätt trevligt, men det väcker ju tanken att man borde ha ett "nödkit". En halvtimme utan strömm är mysigt, ett dygn skulle bli besvärligt!

Emelie sa...

Om man inte räknar oss terorrister på Göteborg Energi dvs =)

Cecilia sa...

Har aldrig tänkt så men när jag kom hem låg det ett brev från Göteborg Energi och väntade! Med din kommentar i bakhuvudet öppnade jag försiktigt. Men det var inte något Nu-tar-vi -över-världen-as-you-know-it-brev utan helt enkelt en liten förvarning om en höjning av elnätsavgiften med två öre per kWh. Vi ska nog få inte också i budgeten, tror jag.

Cecilia sa...

Hrm, menar inte "inte" utan "in det" på sista raden ovan, tror jag går och lägger mig typ nu!