tisdag 3 november 2009

Tisdagen den 3 november, nopriga mössors dag!

Lyckligtvis hade jag inte kameran med mig ut idag så jag saknar bildbevis men överallt fanns det en massa nopriga mössor. (Jag tror inte folk vill få mössan plåtad av halvgammal dam!)
Så onödigt, tänkte jag då, kaxigt, eftersom det är hyfsat lätt att sticka sig en. Istället för att köpa en i full-akryl. Som noprar sig.
När jag väl sett tre nopriga blev jag lite mer uppmärksam och såg också några riktigt fina mössor i vad jag tror var full-ull. De finns också.

Och så var det en kille på mitt arbete som hade en präktig kofta idag, brun, välstickad. Stickad av hans farmor till farfadern som var död sedan flera år. Tänk så fantastiskt! Att ärva sin farfars kofta och den är lagom stor och varm och vacker! Funderade på om jag skulle be om ett foto, men kände att det var över gränsen för just vår relation.

Lindex har en del fint stickat, jag har varit där och räknat maskor igen. När jag bloggat klart ska jag arbeta en stund och sedan blir det provstickning!

Och inte bara det; nu är det beslutat och klart! Jag ska sticka magic loop! Blir bra att testa med "sticka två på en gång" av restgarnerna. Finfin rundsticka med 100 cm kabel införskaffad! Stål? Knappeligen! :-)

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Tänk så där tänker jag också när jag är ute. Kollar alltid extra på de som har hemstickat och beundrar på avstånd och tänker att en sån skulle man ju gjort. Då är det extra bra betyg, kanske man skulle ta mod till sig nån gång och säga det också.

Ginas stickverkstad sa...

Jag vet inte, kan det bero på vilket garn man har eller att du drar åt förmycket, jag är nybörjare med krokning.

Anna sa...

De kommer banna dig på Lindex och H&M!

Anna sa...

Du kommer bli kallad för Crazy knit Lady och larmbågarna tjuter så fort du kommer nära eftersom de planterat larmbrickor i din högra arm.
Koftorna kommer skaffa besöksförbud och då får du inte ens e-maila dem och fråga lite snällt hur många maskor herr K.Ofta har i sin krage.
(Klockan är 03:40. Jag har tråkigt och kan inte sova. Förlåt, haha!)