onsdag 26 juni 2019

Vattenbekymmer

I förrgår tog vårt brunnsvatten slut, eller i alla fall får inte hydroforen upp mer. Så var det i vintras och nu är vi där igen, trots extrem sparsamhet med vattnet.  Alla borde prova, det blir som en sport! Dessutom tar vi tillvara fint "gråvatten" som kokvatten, teslatten man inte drack upp och liknande, finfint att vattna med. Sedan är det hygiendetaljen och det är väl inte så noga med den, vi bor isolerat och har sällan gäster, men håret måste ändå tvättas obland och inte vill man ta dunkvatten till hårtvätt! Det finns gott om vatten i grävda brunnen men det är brunt och känns inte fräscht...
Så!
Mot ån! Jag har sett andra tvätta håret där  när vi paddlat förbi och jag äger en flaska utomhusschampo som dottern gett mig.
Mot ån, det finns ett ställe där vattnet är djupt och det är lätt att komma i, vid " Höbbrån" som de säger här.
Mot Höbron, följaktligen.
I går, iklädd baddräkt under det andra och med en påse med rena kläder, men när jag kom dit var där 4 rara ungdomar som fiskade...
Jag klarar mig en kväll till, det får bli ett morgondopp!
Så i morse, med baddräkt och väska och foppatofflor om botten är läskig , mot ån!
De gräver ett hål i vägen mot Höbron och jag kom inte förbi...
Undrar om jag har kvar torrschampot sedan i vintras?
(Vi får dränkpump på tisdag!)

4 kommentarer:

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Ja, tänk, vatten tar de flesta av oss liksom bara för givet.

fale artut sa...

Vatten, det är så nyttigt att vara med om vattenbrist, men jobbigt blir det.
Hårsnodd är bra så man kan sno ihop håret, när man har långt hår i alla fall........
Din plan var bra, så knasigt att den gick i stöpet!

Åvatten kan man ta i hink eller en icke-dricksvatten-dunk och så blaskar man av sig efter hårtvätten om vattnet får gå ner i balja.
Det finns duschar som laddas med usb-port och går att använda utomhus, eller inomhus, men det skall vara rent vatten. Åvatten måste gå att köra genom melitta-filter. På campingavdelningen har vi köpt vår som användes innan vi fick dusch. Tror att det var på Jula vi köpte den.
Campingavdelningen har mycket skoj och praktiskt att bjuda på.....
Kan ni använda dränkpumpen i brunnen tror du?
Håller tummen för er!!

KataM sa...

Det är jobbigt att vara utan vatten, men nyttigt att få vara med om. Vi tar det så för givet, men det kommer vi väl inte att kunna göra i framtiden vad det verkar. Kanske bra att ha varit med om det, så att man är lite mentalt förberedd. Hoppas det löser sig snart i alla fall.

På tal om torrschampo så lärde jag mig för några år sedan att man kan använda diverse saker ur skafferiet till det. Till exempel potatismjöl och kakao, lämpligtvis väljer man efter hårfärg. Jag är mörkhårig och har testat med kakao några gånger, penslat på med en mjuk sminkborste modell större, låtit det sitta kvar en stund och sedan borstat ur det noggrant. Funkar rätt bra, men man luktar lite choklad. Fast det är ju inte nödvändigtvis en nackdel. :-)

AnJa sa...

Lyckligt förskonad mot torra brunnar men tänker ofta på torkan och hur det ska bli framöver! Jag vill leva till 150 för att se hur det går med barn och barnbarn men kanske är det inget att sträva efter?