måndag 5 juni 2017

Plast

Så bra plasten har varit och som det gått överstyr!
Jag ska minska ännu mer på min plastanvändning och även på de usla mikrofibrerna som läcker ut på grund av mig. 

Här kommer tre saker jag ska göra samt en undring.

1)   Inspirerad av Ulrika, Willow Fairy, ska jag sticka påsar av mammas gamla lin som jag kan handla frukt och grönt i.

2)   Inga mer trasor i skumma plastmaterial eller mikrofiber vad nu det är. Lin eller nässla eller hampa. Inte bambuviscose.

3)   I stugan handdiskar vi och för ett par år sedan köpte jag jättebra mikrofibersvampar...men det räcker nu! Så nu ska jag sticka tawashis i hemspunnet grovt lingarn. Det går nog att vänja sig. 

Och nu till undringen: hur hanterar men miktofibertrasor och fleeceplagg som inte ska användas mer? Restsoporna? Plaståtervinning...så det blir nya fleeceplagg? Hm.

2 kommentarer:

fale artut sa...

Var har du hittat den inspirationen, WFs blogg? Det finns mycket man kan göra, så praktiskt när man kan göra själv..... Den påsen vill jag se! Här går plastsoparna bort. Jag plockar rosa strån efter vinterns sopningar!

KataM sa...

Ja, det är ett dilemma det där med plast. Praktiskt, men dålig för miljön, särskilt mikroplasten.

Mikrofibertrasorna har jag faktiskt inte tänkt på, hur dumt är inte det! Att fleece släpper ut mikrofibrer i miljön vet jag, men jag har bara ägt tre fleeceplagg i hela mitt liv, så det känns inte som ett problem. Men mikrotrasorna borde jag allt ta mig en funderare på. Fast jag kommer nog inte att göra mig av med dem jag har, för ibland med riktigt ingrodd smuts (som i ugnen) kan de verkligen göra att man slipper ta till de riktigt otäcka rengöringsmedlen. Men till den mer vardagliga städningen vore det ju bättre med annat.