torsdag 11 maj 2017

Vem blir förvånad?

Jag har stickat ett par sockor.
Dessa är till en före detta kollega som kan behöva lite extra omtanke just nu.
Det är min vanliga modell, enda skillnaden är att jag gjorde resår med 2r2a i stället för 2r1a som jag brukar. Vet inte varför... :-)
Jo, och så maskade jag av med Jenny's surprisingly stretchy bind off och den var verkligen elastisk i stället för bara lös. Garnet är Zauberball, hållbart och bra.
På bilden syns restgarner som ska bli till ännu ett par sockor, tre varv grönbrunt och två varv violettrödbrunt.
I förgrunden skymtar mitt gamla loppisfynd som jag har stickmarkörer och annat smått i och plötsligt fick jag syn på att det är en framtidsvision. I burken har legat något som doftar Wild rose och kransen består av rosa och vita enkla rosor.  Precis som vår häck vid sommarstugan! Kommer att göra. När vi planerat de vita buskarna och de alla tagit sig!

4 kommentarer:

fale artut sa...

O, jag måste nog plocka fram en stickning snart. Doftande rosor och blommor är ljuvligt. Mycket fin ask, man skall ha fina saker omkring sig.
Nu piper det i kläckaren!

KataM sa...

Sockor, ja vem kunde ha anat det? ;-)

Jeny's surprisingly stretchy bind-of har blivit en favorit bland avmaskningar de senaste åren. Alldeles särskilt på halsringningar Ingen risk att det blir för tajt, så att frisyren rufsas till och glasögonen far all världens väg när man ska trä tröjan över huvudet.

AnJa sa...

Så härliga färger! jag har varit sugen på att prova Zauberball men aldrig kommit till skott. Ha en fin helg!

Ann-Sofie sa...

Du borde öppna sockbutik.