lördag 11 mars 2017

Garnet räckte!

I höstas visade sonen mig bilder på ett hjälpmedel från matematikundervisning av yngre barn, bråktavlan. Den var glatt färglagd men jag föreställde mig den tvåfärgad, som en stickning. Såhär:
Hittar inte bilden sonen visade men i en färg ser den ut såhär:

Jag valde att sticka med Arwetta och när jag köpte det frågade jag expediten i affären ( som jag inte tycker så mycket om men som ligger närmast jobbet) om tre nystan svart och tre nystan vinrött skulle räcka till en halsduk och hon gav mig den där "ditt dumma ufo till tantskrälle"-blicken som jag tycker jag får ibland i den affären och sa att "Arwetta är ju väldigt drygt..." Vilket jag tyckte var ett dumt ufo till svar. Men eftersom jag är civiliserad ibland (och hade bråttom) log jag varmt och köpte garnet och tänkte att det är inte så noga med färgbad på en halsdak. Om jag skulle hehöva mer av det dryga garnet.
Nu är halsduken klar, och jag har lite garn kvar. Närmare bestämt ett helt nystan av vardera färgen och lite av nystan nr två dessutom! Garnet var drygt, hon hade rätt och jag är nu glad att jag inte var dryg mot henne!

3 kommentarer:

KataM sa...

Jättesnygg halsduk. Sedan är jag imponerad av att du kom att tänka på att göra ett stickmönster av bråktavlan. Matematik är ganska trevligt. :-)

AnJa sa...

Så häftigt mönster! Jättefin! Mindre av dryga garnförsäljare tack...

Linnéa sa...

Vilket vackert mönster! Vilken kul idé att använda dig av matematiken för att skapa mönster :)
Men vilket dåligt bemötande av expediten. Det är ju verkligen inte okej att bemöta sina kunder sådär.