onsdag 27 juli 2016

Sammetslena nätter

Det sägs ju att lokalbefolkningen i skärgården tyckte att "sommargästerna" var konstiga för att de åt ute och sket inne.
Jag är en typiskt "sommargäst" på det viset, men värre ändå, jag gillar ju till och med att laga maten utomhus och så borstar jag helst tänderna utomhus. Fick grannen, som normalt sett är lite kärv, att skratta till när han for förbi när han fick syn på mig med eltandborste och blommig tandborstmugg en bit in i skogen. (Vi kallas här, med en vänlig blinkning, "sta'-bor", och det är ju precis vad vi är, stadsbor.)
En fin finess med tandborstning utomhus är att man på kvällen får en liten smula frisk luft innan sänggåendet och en sista liten titt i trädgården. Och så märker man årtidsförändringarna så tydligt, igår var det riktigt mörkt bakom knuten och på himlen var sådär full av stjärnor! I stan syns de inte så bra eftersom där aldrig blir mörkt, men här är så många att jag har svårt att hitta dem jag kan namnet på.
Nu är det morgon och det ser ut att bli en fin dag, en dag för sista insatsen på sommarens målningsäventyr, kanske?

2 kommentarer:

KataM sa...

Tänkte också på härom kvällen att man ser stjärnorna igen.

Jag tycker att det är rätt skönt när nätterna börjar mörkna. Tiden runt midsommar är det så förtvivlat svårt att komma i säng, fast jag inte är någon kvällsmänniska. Det blir "fel i huvudet" att gå och lägga sig i dagsljus.

AnJa sa...

Jag är precis likadan! Borstar alltid tänderna ute på semestern, äter ute, lagar maten ute. Det är knappt man ids koka potatisen i husbilen :-). Just nu packar vi det sista för en veckas fiske i fjällen. Bort från värmen och till 13 grader och regn...