torsdag 21 juli 2016

Midnight explosion

Misslyckades med att somna så jag gick upp och åt en smörgås, satte  Xylocain på alla myggbett och lyssnade på Stephen King för att komma i zombiemood. Plötsligt säger det Pang! och så Pang!  en gång till bortifrån proppskåpet...
En liten glödande punkt syns vid gardinen och i ficklampans sken virvlar rök...
Skoningslöst väcker jag maken, det här är ett tvåpersonsläge, känner jag.
Vi tänker igenom allt elektriskt, den dåliga stickproppen, vita sladden ute, min trilskande dator... Vi testar spis, kollar kylskåp och samtliga lampor, allt verkar fungera.
Maken beslutar sig för att somna om, tar en sväng till toan...japp, mulltoan och elementet på toa är strömlösa.
Hm, vilken av dessa apparater är troligast att just jag anklagar denna natt?
Bilden är lånad men männens olika poser sammanfattar väl hur jag tog mig ut nyss. Fast utan skägg.

4 kommentarer:

fale artut sa...

För hög belastning på samma propp kanske? El är skumt, det är klokt att se över sådana saker, och jordfelsbrytare är amazing... Jag är glad att det inte började brinna. Den där toan verkar inte föra något gott med sig, en förbannelse kanske vilar i den?
Godmorgon förresten, hoppas att ni har sovit något. Vilken tur att du inte kunde sova förresten!

KataM sa...

Det verkar nästan som om den där rackarns mulltoan något emot dig personligen. Hela den eländiga historien skulle faktiskt passa bra i en bok av den lättsamma, humoristiska sorten. Du har inte funderat på att bli författare...?

fale artut sa...

Håller med ovanstående, det blir en riktig rysarberättelse! Jag är glad att du var vaken när det small menar jag ju förstås. Fort och fel som vanligt!

AnJa sa...

Jag tycker bilden alldeles utmärkt illustrerar din situation :-). Minns att jag för många år sedan satt brandvakt i köket då det luktade rök. Brandkåren hittade inget men tyckte vi skulle hålla koll närmaste dygnet. El är oumbärligt men obehagligt när något går fel!