tisdag 19 april 2016

Att blocka en sjal

När jag återupptog stickning på allvar för cirka sju år sedan förstod jag först inte vad "blocka" var.  "Pressa ut" eller "spänna ut" tror jag att vi sa när jag var barn.
Jag har precis stickat klar en sjal, den ska få ett eget inlägg så småningom, och när jag maskade av med i-cord (vad kan det heta på svenska?) lät jag en dubbel tråd löpa inuti i-corden för att kunna spänna upp överkanten rak. Fiffigt, eller hur?
Någon som ser vilken sjal jag stickat? 

4 kommentarer:

Linnéa sa...

Vilken fin sjal, ser fram emot att få se hur den ser ut när den är färdigt blockad. Jag kan hålla med om att blocka är en förvirrande term, det tog ett bra tag innan jag listade ut vad det betydde och då visste jag inte ens vad de svenska termen betydde heller. Det var ingen som lärde mig det när jag börja sticka när jag var 8-9.
I-cord = I-snodd ;)

fale artut sa...

Fiffigt var ordet! Jag är så inne i mina mattrasor att jag inte kommer ihåg några sjal-namn alls tyvärr. Skönt med en sjal när det drar om halsen!

Unknown sa...

Hej
Jag försöker hitta ett underlag som är smart för blockning. Jag hamnade på ditt inlägg med schalen. Snygg för övrigt :). Den ligger spänd på något som ser ut som ett stort pussel. Vad är det? Det ser smart ut att använda vid blockning. Idag lägger jag en handduk på torkställning men det är svårt att spänna den där. Faktiskt omöjligt :/.
Vad är det du har och vet du var man kan få tag på det där "pusslet"?
Vänligen
Helen

Cecilia sa...

Det är en lekmatta, köpt på Biltema. Funkar fantastiskt bra!