lördag 23 januari 2016

Vänliga människor

Ibland tycker jag att det är jobbigt i storstan. Människor möter inte varandras blickar, man rusar förbi varandra och knuffar till dem som är i vägen eller går långsamt.
Men igår och idag har jag mött vänliga människor!
7 stycken, för att vara precis!
Igår handlade jag på vägen hem och tog dumt nog en papparskasse. När den stått på det blöta bussgolvet gick förstås botten ur. Till saken hör att jag också hade köpt 6 stycken 5cm tjocka stolsdynor till köksstolarna så jag hade två stora, bulliga på påsar med dem i. Dessutom hade jag till slut köpt vinterskor (det har funkat bra med joggingskor de senaste vintrarna...) så jag hade en påse med en skokartong också...
Så när påsen brast och mjölkkartongen och brödet och allt det andra hamnade i snösörjan  började jag ösa ned sakerna i andra påsar. Köttfärsen tog jag i handväskan.
Men medan jag pysslade med detta stannade inte mindre än tre vänliga människor och erbjöd sin hjälp. En nästan krävde att få hjälpa mig och en bannade sig själv för att han inte hade en extra kasse med i joggingbyxorna.
Kanske såg jag så patetisk ut att de trodde att det var dolda kameran? 
Eller så var de genuint vänliga!

Idag skulle jag försöka skotta fram bilen och den var inpackad i ett 20-25 cm tjockt lager snö. På alla sidor. Längs med hela sidan låg en snövall på gatan, kanske 30 cm hög och bred. Vilka verktyg stod till buds? En sopskyffel...
Efter en stund dyker ett vänligt par upp med en riktig snöskyffel och borste och hjälper mig inte bara med själva snön utan också med att få ut bilen. Två till kommer fram och skjuter på och rätt som det  är bilen på vägen och kan tugga sig upp för backen.
Ingen av dem hade behövt göra något av allt detta, de var helt enkelt genuint vänliga!

Så nu har jag den gamla Rand Newman-låten som en gång Dusty Springfield sjöng den i huvudet:
Human kindness, overflowing me
And I think it's gonna rain, today

3 kommentarer:

Annie sa...

Visst är det hemskt att man ska bli så förvånad när främmande människor faktiskt är genuint snälla??

KataM sa...

Vad fint det är med snälla medmänniskor. :-)

Rosenvante sa...

De finns och man blir så glad när man råkar på dem och i grunden tror jag faktiskt de flesta är hjälpsamma och hjälper till när det behövs.