onsdag 22 juli 2015

Ordning och reda

Det finns omständigheter över vilka jag inte rår som kanske påverkar min stick-och-spinn-lust. Men sagda omständigheter innebär också att jag är i stort behov av den vila och glädje stickandet och spinnandet ger. Ett moment 22, kanhända, men jag har löst det genom att shoppa loss!
Detta inlägg kan bli tråkigt att läsa, titta bara på bilderna men skicka mig gärna en uppmuntrande kommentar ändå! :-)
Här följer nu en liten inventering av vad som är någotsånär på gång just nu:
1. Sockor med ett fint mönster som jag snott från köpebeskrivning. Jag vet inte om designern är ok med detta men jag har skrivit till henne och frågat. Visar endast undersidan eftersom hon inte svarat ännu. Garnet är Fabel och det skulle vara honungsgult men är kanske lite mer senap.. Klara 5 aug 2015.
2. Jag blev förtjust i min disktrasesjal men fann att garnet bara skulle räcka till en liten ruta... Det är Vivaldi, jag minns att jag stickde en bolero i det men inte varför. Jag har den kvar och den är rätt fin men inte jag. Nåja, Vivaldi håller på att utgå ur sortimrntet så det var på rea. Dock var det vita slut så jag kommer göra en duvgrå sjal. Har dessutom letat upp ny sorts väldigt elastisk uppläggning som jag tror blir bra till detta garn. Klar 3 okt 2015
3. Kunde inte motstå dessa två sockgarn...Blå sockor klara  3 okt 2015, brandgula sockor klara 2  dec 2015
4. I bilden syns också min grå kofta, jättetrevlig stickning men för tung just nu. Man ser det upprepade vita Cotton light som ska bli till bebisfilt(ar) så småningom. I påsen ligger något jag inte vill tänka på just nu.
5. På hyllan ovanför ligger det skimrande blinblinggarnet som ska bli en helt fantastisk nyårsaftonssjal när jag hittat EXAKT rätt mönster. Där finns också  tove som ska bi till Socks for Elephants...kul men inte nu.
6. I påsarna finns en vit väst, har kommit en bra bit, samt två vantstickningar. Längst bak hänger en riktigt gammal surdeg som jag tänker förtränga lite till och till vänster en påse med spinnsaker; vackert men svårspunnet så det passar inte nu!
7.  Apropå svårspunnet så har jag problem med merino. Antingen får jag för mycket snodd eller för lite, väldigt sällan lagom. Det där projektet blir klart imorgon! Corriedaletråden är klar, halva mängden merino sitter på spolen och sedan ska jag tvinna med en mörkare tråd Alpaca silk. Klart 23 juli 2015.
8. Dotterns lintröja, sååå mysig när jag väl sätter mig men det blir liksom inte av. Skärpning utlovas till helgen! Mars 2016: nu tar jag tag i den! Igen! Klar 29 maj 2016!
9. Mer blingbling! Röd cashmere med pärlor. Fragile hearts påbörjad. Vill man se en väldigt vacker sådan finns en hos Isans knitting. Jag skriver på makens dator och kan inte förmå den att göra länkar, men sök på Isans knitting och sjal till en brud!)
 (Bakom kan man ana ytterligare något jag inte tänker på nu.)
10. Skogssjalen, bara att sticka på! (Betydligt grönare i verkligheten!) Klar 25 dec 2015
11. Under skrivbordet finns en påse med en planerad stickning for a special occasion. Transplantationsfilten...ska se till att sticka färdigt den. Kanske till ett-årsdagen i september!
12. I stugan finns sorterad texel/Suffolk-ull, bara att tvätta, karda, spinna och sticka.
13. I stugan finns också mer sockgarn, inköpta för att kicka igång mig men trots att de är fina funkade det inte då. Raggi cotton och så Arne&Carlos garn i blått och kanske något mer. Sockgarn går åt raskt när rätt läge och stämning infinner sig. Detta är ju inget ofärdigt objekt, bara garnlager!
14. Och tillslut en sockstickning som surnat. Får ont i händerna när jag tittar på den! :-) Dessa har jag repat upp, inte helt klart vad jag ska göra med garnet.
Jag tänker gå tillbaka till detta inlägg och markera allteftersom saker blir klara, 2015 skulle ju vara det år jag gjorde mig av med gamla surdegar, inte startade upp nya! 
Haha!

3 kommentarer:

nattugglan sa...

Kul med såndär visning av en massa surdegar! haha.. jag har också en hel del som bara ligger, orkar inte tänka på dem just nu.Det blir säkert bra då detta år är slut kanske det har minskat! kram

KataM sa...

Oj, oj, oj, och jag som blir stressad av att ha mer än tre stickningar på gång samtidigt. Men mycket fint var det. :-)

fale artut sa...

Surnade stickningar repas lämpligen upp och får hämta nytt syre för andra alster, som inte har upptäckts än. Annars är det fint med påsar att ha sina stickningar, och andra arbeten i.
Det var en mycket trevlig läsning och bra bilder! Kram på dig!
Att spinna är trevligt, när garnet är tvinnat blir det mera förlåtande, dra till härvorna när de är blöta så blir de bra att stick med. Öva mera!!