torsdag 12 mars 2015

En scarf jag inte vill ha!

I princip köper jag inte garn som är gjort av saker man kan äta, som soja eller mjölk, och jag köper hellre lite dyrare garn, som jag vet att jag gillar, än billigt garn som en chansning. Jag köper inte heller ett enda nystan för det räcker aldrig till något om det inte är ett bamsenystan, förstås.
Men i våras slog jag till på ett nystan på Netto. 10kr, 30% soja och vackra färger. Utanpå.
Så fick jag lust att sticka garnet och bestämde mig för ännu en "Lite julsjal" som Garnomera lagt ut beskrivning på. Och det började lovande. Garnet är lent och silkigt och färgerna vackra...men
...passar den där oreanga färgen? Egentligen? Alls? 
Nu är sjalen, som på grund av jag bara köpte ett enda nystan blev en scarf, klar med i-cord avmaskning och allt och den hamnar direkt i skänke-bort-lådan.
Hoppas att någon blir glad över den!

4 kommentarer:

KataM sa...

Det tror jag säkert att någon blir - jag tycker färgerna är underbara.

Sjömans-Elin sa...

Kan inte riktigt uttala mig om den orange färgen, men ibland undrar jag verkligen hur de tänker när de designar garnerna. Jag har ägnat ganska många år (så länge sockarna hållt) åt att försöka komma på om mörklila, ljusblått, dassgult och fesgrönt verkligen är en bra kombo... Tror inte det, även om de rosa nyanserna funkar med VISSA av de nämnda färgerna. Vet inte om de hade hjärnsläpp eller om färgpatronerna tog slut i färgmaskinen ;) http://www.ravelry.com/projects/TheSeaman/jaywalker

Rosenvante sa...

Vet du inte att orange är så inne nu? Jag sprang på den färgen flera gånger i affärer denna vecka.
Synd att du inte gillade den, själv tycker jag den är fantastiskt vacker och piffig.

aliel sa...

Jag kallar det ofta brandgult i skrift eftersom det är så svårböjt. Dessutom är det fult tycker jag. Har nån hangup med just den färgen. Kan endast gilla den i sammanhang där det är tydligt regnbågsfärgat.
Men att ha en skänke-bort-låda är ju himla smart!