lördag 7 februari 2015

"Bra att ha saker" : En blogg!

I enlighet med årets tema har jag nu tagit tag i tjocktröjan i finfint loppisgarn. Men ett omedelbart bekymmer blev att jag i något läge norpat sticktipparna och nu inte mindes tjockleken...
Men då letade jag i bloggen, hittade ett nästan precis två år gammalt inlägg där man såg stickorna. Och eftersom stickorna var blanka som speglar vet jag att det är mina metall-KnitPro och de har jag i tjocklekarna 4, 5 och 6 varför jag kunde dra slutsatsen att 4 mm är rätt tipp, inte 4,5 mm som jag inbillade mig!
Tröjan blir nog fort klar, det saknas 10 cm på ärmarnas längd, 10 cm bredd på kroppsdelen och 20 cm längd, där får jag börja med att repa upp en bit, och sedan måste jag göra något åt halsringningen som krullar sig men jag tror jag har en bra plan! 
Känner mig entusiastisk och nöjd med beslutet att forma om tröjan efter min kropp och inte min kropp efter tröjan. 
Som om det ens skulle gått... :-D

3 kommentarer:

nattugglan sa...

Javisst är det bra med en blogg..då hittar man sånt man glömt..haha Tröjan ser fin ut,du får visa sen då den blir klar!Ja fyfasiken va mycket jag har på "slarv" som borde bli klart..få se om det någonsin blir så??.Ponchon ser ju himla fin ut, och tunt garn har du å.! Ha en bra helg.

Rosenvante sa...

Håller med dig, en blogg är verkligen superbra att ha. Jag märker att jag glömmer och om vi pratar om nått är det bara att kolla tiden i bloggen. Sen allt man gör, jag säger ofta: oj den har jag ju glömt att jag gjort.

AnJa sa...

Vilken härligt färg! Och mjuk verkar den vara. Ja, bloggen är verkligen en räddningsplanka när det gäller allt från när man hälsade på släkten sist till när man började med julkorven tidigare år :-).