lördag 16 augusti 2014

Mer svamp

Tidigare i mitt liv har det normala varit att svampplockning slutat med en handfull kantareller. Och så har jag sagt att "det räcker ju, de smakar ju så mycket!" Och det är sant.
Men det är härligt att kunna äta sig mätt på lättfångade kantareller! En liten pyttesväng in i skogen och sedan är det bara att håva in.
Med mina mått mätt!
Jag plockar bara kantarell och taggsvamp, annars ser väl dessa helt okej ut?
Jag har emellertid inget alls lokalsinne så för att inte gå vilse har jag ett antal fasta punkter: taniga björken, äckliga eken, twin peaks och så favoriten, cigarettpaketet:
Njuter stilla, enslig kväll i stugan. Blir det fint väder i morgon ska jag nog jobba på vedlagret för vintern 15/16, det gäller att ha framförhållning!3 kommentarer:

Margita sa...

Passa på att njuta av svamp jag blir avundsjuk

KataM sa...

Åh, svamp! Det är en av de få nackdelarna med att bo på skoglös slätt - det är ont om svamp. Jag har inte ens fjällig bläcksvamp i gräsmattan. Annars har jag plockat mycket svamp i mina dar. Hade en lång tid då jag lärde mig en ny sort varje år och då koncentrerade jag mig på soppar. Där finns några av våra bästa matsvampar - och ingen dödligt giftig. Ett litet tips, om du vill plocka större mängder. :-)

AnJa sa...

Gula kantareller är skogens gåva till mänskligheten!