onsdag 25 juni 2014

Naturupplevelser

Igår gick jag på en kvällspromenad och redan på bron över ån hörde jag katten! Hon satt mitt på ängen och pratade högljutt och upprört. Det var som hon var lite missnöjd med just mig för hon tittade på mig med runda ögon och pratade. Sedan gjorde hon vissa pauser då hon gick till attack mot tänkta småkryp men det enda hon fick tag på var en sten.
Samma promenad idag men ingen kattutskällning ikväll. Däremot såg jag en hackspettsunge få mat på marken. Det var ganska nära det träd där de hade bo förra sommaren så de kanske är bofasta?
Jag såg svalor och en björktrastunge. Lite längre bort klev fyra tranor omkring men de är verkligen lättskrämda och lyfte tungt och långsamt innan jag ens var i närheten.
Lite tidigare idag hörde jag korparna som var på krigsstigen och swoosh kom en stor rödbrun fågel med uppåtböjda vingspetsar svepande med korparna hack i häl om man nu kan säga så. Precis samma sak har jag sett en gång tidigare denna sommaren, kan undra vem den rödbruna är och vad han gör för ont? 
Nu sitter jag och njuter av kvällsvalkan och alldeles nyss fick jag se koltrasten mata en stor och klumpig unge. De sjunger inte så mycket nu men man vet när de är i närheten för då prasslar det i buskarna så jag tror att vildgresen är här!
( här lär ska finnas några riktiga bjässar!)
Bild lånad från DN
P.S.
Känner mig lite som Brandebys Kurt Olsson men nu måste jag rapportera igen: det brakade till i björken bakom rönnen och en duva flög rakt norrut och efter kom den rödbruna som svängde av åt väster. Kanske hade han något i klorna? Hm...får nog sitta här hela natten och bevaka!

1 kommentar:

AnJa sa...

Vilken luring! Trodde du hade fotat den där alldeles själv :-). Ja visst är naturen spännande och alldeles underbar!