söndag 30 mars 2014

Sock-paus

Nja, jag ska inte överdriva, sockpaus finns liksom inte i mitt liv; jag har ett par på gång i väskan och till Umeå tar jag med ett par som jag inte påbörjat än. Och så hittade jag två nystan Fabel som legat undanstoppade som nästan sitter på stickorna redan...och så borde väl Cherry Tree Hill garnet snart stickas...till sockor...nåja.

Jag har bytt allergimedicin i år av pur snålhet. Samma substans, 100 kr billigare och bara en fjärdedel så bra... Fast det sista sa de inte på Apoteket, det har jag klurat ut på egen hand!
Och jag ska till Umeå, björkarnas stad. Får hoppas de inte kommit så långt där som här...

EFTER SIV brukar jag varje år ångra att jag inte ens åkte dit och bestämma mig riktigt hårt för att åka nästa år. Men gör jag det? Nä. Lite avundsjuk är jag just nu på alla som kan sitta i solen och sticka tillsammans men jag får stå mitt kast; hemmahelg med lagom mix av arbete och fix. Bland annat ska balkongen bli vårfin idag. Är det liksom tänkt.

Åter till stickningen:
Jag har en linscarf på gång. Den heter Lace Christmas Rose (gratis Ravelry-mönster) och är väldigt rolig att sticka! Den har en tilltänkt mottagare. En som ofta bär scarfar men hon kan tänkas läsa här så jag skriver inte mer om den saken...  :-)
(För den som ännu inte hänger på Ravelry; skynda, skynda nu att bli medlem. Finns inga nackdelar, inga reklamutskick, inga dolda avgifter, inte en massa uppfordrande mail om donationer. Bara en hel värld av spännande stickmönster och fantastiska projekt. De flesta på engelska men det är inte så svårt. Det finns finfina ordlistor och en hel massa snälla bloggare som gärna svarar på frågor. När jag stickade min första engelska beskrivning (Baronet beret) fastnade jag på ssk, frågade på min blogg och dagen därpå hade jag TRE svar. De sa samma sak, lyckligtvis, men på lite olika sätt!)

Bredvid scafen ligger min nystart på dotterns sommartröja. Den var ursprungligen (för två, tre år sedan!) tänkt i patentstickning men det blev mig övermäktigt... nu är det uppifrån och ned som gäller och moss-stickning och riktigt roligt!

Hoppas att alla kan ha en fin söndag idag!

7 kommentarer:

AnJa sa...

Blir grön av avund över alla dina fina stickprojekt! Men ska du till Umeå? Vad har jag missat nu? Då har du bara 10 mil kvar upp till oss :-).

Rosenvante sa...

Hu, har du känning av allergi, förstår att det måste vara jättejobbigt nu.
Vilket fint mönster det är på sjalen. Jag har bara stickat efter ett enda engelskt mönster och jag vet faktiskt inte om jag gjorde rätt eller fel, men klar blev den, även om den var felstickad. Det är nog bara bekvämlighet från min sida, att slippa sitta och tänka när jag stickar. Kan bero på att jag oftast bara stickar framför tv och då ska man ju koncentrera sig på programmet där också.

Garnhumlan sa...

Har också försökt ta sockpaus, men det är inte lönt.Det varar max någon dag. Fin scarf du gjort. Gillar lin allt mera.

Louise sa...

Säger samma sak om SIV, nästa år ska jag åka - men det blir liksom inte av... Skumt 😉

Monica sa...

Så det är dags för Umeå nu, hoppas att det blir av den här gången! Enligt mina källor är snön borta men det är lite tidigt för björkarna ändå!
Jag skulle också vilja åka på mytomspunna SIV, någon gång blir det väl av!

Birgitta sa...

Vacker färg och härligt mönster på sjalen! Konstigt det där med sockor, det är verkligen beroendeframkallande. Även om man har andra saker på gång så känns det liksom lite tomt om man inte åtminstone planerar ett par sockor också. Eländigt med allergi, sonen kämpar också nu men själv har jag mycket lite kvar av det där.

KataM sa...

Jag var väldigt tacksam över att inte vara pollenallergiker idag när jag kom emot en buske med räfsan och det kom ett stort pollenmoln rakt på mig. Det måste vara jobbigt det där, men tur ändå att det finns mediciner.

Det är inte dåligt, vad projekt du har på gång! Scarfen är jättefin. Jag älskar lin och planerar just för att sticka en lintröja.