lördag 8 februari 2014

Tiden går

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Det har varit mycket nu på alla möjliga fronter men jag har i alla fall stickat lite grand. Har hunnit en bit på min Hjärtefilt som ska till Etiopien och så stickade jag ett par sockor till S som är sjukskriven och kanske kan ha glädje av ett par färgglada sockor?

Jag har stickat som vanligt från tån, resår under hålfoten, liten hälkil, korta varv i hälen men för omväxlings skull vriden resår. Lite dekorativt men toktråkigt att sticka i tunt garn. Garnet är Zauberball. Jag ska inte köpa fler sådana härliga nystan med socksticke i åtanke. SÅ vackert men lite för ojämnt för att kännas seriöst till sockor.
Förr spände jag aldrig ut sockor men efter att jag råkade hitta en gammal sockblockare i en antikaffär har det blivit som en drog. Jag börjar tänka på det när jag stickar första varvet på skaften och sedan kan jag knappt fästa trådarna innan blockaren ska fram.
 Sockor  FÖRE och EFTER:

Detaljbild FÖRE:
 
Detaljbild EFTER:
 
Samma effekt uppnås om man stickar jämnt och fint från början eller efter att man tvättat och burit  sockorna men ändå! :-)
Idag bär det av till mamma och på måndag till stugan, det är sportlov för sonen och jag kan lätt utföra det arbete jag ska vid brasans sken.
Lyllos mig! :-)
8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga färger! Så man blockade sockar förr också, hur ser en antik sådan grej ut? Jag har aldrig blockat sockar men vilken skillnad det blev!
Miastickar

KataM sa...

Härliga färger. Och vilken skillnad på före och efter!

skapa och inreda sa...

Underbara sockor i så härliga färger.

AnJa sa...

Läckra färger på sockarna! Kan inte tänka mig nåt bättre än att jobba i brasans sken. Skulle i så fall vara att läsa en god bok i brasans sken :-)

Louise sa...

Låter väldigt mysigt med en vecka framför brasan!

Rosenvante sa...

Vilken skillnad det blir med blockning.
Gladsockor, man blir glad av färgerna.
Åh så mysigt det låter med sportlov och ledighet, brasor och mys i stugan. Hoppas ni får skönt väder så ni kan göra lite kul grejer som ni brukar. Här regnar det just nu, inte vad man längtar efter precis, det ger bara skitiga hundar och en huttrande matte. Tror jag ska tända en brasa och se lite os och plocka fram stickorna och burra ner mig i soffan en stund.

Maritas Maskor sa...

Vilka fina sockor! Och verkligen vilken skillnad efter blockningen! Det blir väl till att fundera på att skaffa sig såna där...
Hälen är verkligen snygg! Jag har aldrig prova en sån variant!

Kerstin sa...

Fint med hjärtefilten. Jag har inte sett något om det tidigare. Jag var i Etiopien på semester i november och besökte bl.a. Fistulasjukhuset och såg och hörde att det behövs mycket hjälp där nere. Alla som kom still sjukhuset fick en stickad filt.