söndag 10 november 2013

Nu kan jag ju visa!

Jag har stickat sockor till dottern, det är så roligt att ha någon som verkligen använder det man gör! Var hemma hos henne en stund igår och såg en samling av mina stickade strumpor, nytvättade och fina men lite slitna. Perfekt!
På sin födelsedag fick hon nya:
Hyfsat stor skillnad på före och efter blockning!
Höstliga färger i Raggi mini. Jag stickade dem små och nätta, kanske på gränsen...
Rejäla tofflor i Incawool:

Det går åt precis ett nystan om man maskar av med annan färg. Jag stickar dem från tån och upp med  25 maskor runt foten. När de är 1,5 gånger så långa som breda gör jag häl med korta varv.
Väldigt suddig bild men jag skyller allt på kameran!

Till slut kör jag dem i handdukstvätten och när de kommer ut som små russin rycker och drar jag  tills de sitter fint.
Dottern önskade också tjocka sockor och därför köpte jag turkos Raggi.

Turkos är verkligen inte en färg som jag själv kan ha och det är till och med så att jag inte vill ha turkos så därför var det på sätt och vis lite lustigt när ersättningsgarnet som vänliga människan på Järbo skickade definitiv har sina små inslag av...

...turkos! :-)
Men dottern gillar turkos, så det blir nog två par tjocka sockor till henne!

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Åh de där tofflorna gillade jag verkligen, hur snygga som helst ju. Sen kan jag nog hålla med dig om färgen, den är lite svår men ersättningsgarnet var ju bara så läckert, så jag ger mig nog lite där ändå. Lycko dottern som får två par nu i stället då.

Magganmagi sa...

Å sicka fina gladsockor!!

Mia sa...

Så sköna tofflorna ser ut. Turkis är kanske inte min färg heller men nog kan man bli glad av att se den färgen på sina varma fötter :)

Margareta Blästa sa...

Lycklig dotter och lycklig mor. Det är ju så kul att sticka till någon som använder grejorna. Konstigt att färgerna blir så fel när man fotar. Tänkte på turkos garnet

Pixi sa...

Jättefina färger på allt!=)

Fiff sa...

Snygga tofflor! Vad glad man måste bli av att ha de på fötterna :-)

Birgitta sa...

Åh, varma goa fötter åt alla håll! Nej, turkos är så väldigt... turkos. Tror inte det är en färg jag brukar välja heller precis, men det var ju en fin blandning!