tisdag 6 augusti 2013

Fotomöda

Jag brukar tycka att det är svårt att fotografera mössor och hattar på plats men det finns fler kroppsdelar som är svåra att få bra vinkel på:

Särskilt i glödlampsljus:

Nåja, tredje gången gillt, kanske:

Det är alltså min höftvärmare som är klar. Lite drygt två varv kring kroppen blev det innan garnet tog slut och den gör jobbet, efter fotograferingen slet jag den av mig, helt genomsvettig. Så nu är det bara att invänta den kyliga hösten. (300 gram av garnet 7 bröder. Först tyckte jag att det var ett tråkigt garn, nu överväger jag att åka och köpa mer!)
Jag har börjat sticka i Onion-garnet, ull/nässla.
 
Det blir ett par tossor eller sockor och att sticka det garnet är som en karamell, det rinner mjukt och lent mellan mina fingrar och glänser vackert. Jag stickar ett enkelt mönster på ovansidan bara för att garnets glans ska komma till sin rätt.
Flyttningen? Äh, det går väl men nu slipper jag tänka på det. Fast man kan verkligen undra varför jag är vaken mitt i natten! :-D

3 kommentarer:

KataM sa...

Ja det där med att fotografera sig själv har sina sidor. Men du lyckades ju bra till slut och höftvärmaren ser varm och go ut.

Onion-garnet är jag nyfiken på bara för att det är nässla i. Det finns så många spännande material nu för tiden som det vore roligt att prova.

Hoppas du kunnat sova gott och länge sedan!

Missen sa...

Jag knä bara hålla med om att garnet från Onion med nässla är skönt att sticka i. Jag håller just nu på med en kofta i det garnet/Marie

Birgitta sa...

Låter som ett spännande garn och höftvärmaren ser fin ut... på tredje bilden. Jag hade samma problem när jag skulle fotografera mina shorts, har dessutom en kass spegel och jag åstadkom en lång rad sådana där fina suddiga bilder, samt några där jag ställt telefonen på lagom höjd och försökt knäppa av och liksom kasta mig lagom mycket bakåt - som jag ju inte hann förstås. Kan inte hitta att det finns någon sådan där fördröjningsfunktion mellan att man trycker av och fotot tas... :-)