torsdag 20 juni 2013

Utflyk, storslaget och misslyckat affärsprojekt

Igår var det cykelutflykt. Sonen och jag cyklade genom ett fantastiskt sommarlandskap och blir det inte en enda vacker dag till den här sommaren så hann jag uppleva allt på en enda dag! Dofter, ljud och underbara vyer...och en garnaffär som bonus:

Vi hittade också  en ödekyrkogård:

Magisk plats! Stora askar längs muren och några gamla gravstenar kvar kring själva kyrkoruinen.
Målet för vår utflykt var Syltängarna, en plats där man en gång planterade ekar med tanke på att få fint virke till att bygga skepp av. Tala om långsiktig planering!!! Men hur det var så kom det kom av sig och ekarna blev kvar:

Svårfotat med min kamera men det var ett fantastiskt ställe.
Ännu mer svårfotade var de två får som smitit från gården där de bor och gick och betade på andra sidan vägen. De blev skrämda när vi kom och sprang hem så där gjorde vi väl en god gärning!
En fästing och en rostagg fick jag med som minne av dagen och som sagt, massor av sommar inlagrat i skallen!
Idag bär det av mot Göteborg för nästa steg i flyttplanerna, de känns nu ganska så konkreta men det gäller att inte ropa hej förrän alla papper är påskrivna!
Det finns en sista del i detta som ännu är väldigt oklar; som den krassa naturvetare jag eventuellt är tror jag benhårt på magi och goda tankar; anhåller om ospecificerade stöttande tankar för att även sista pusselbiten i vår flyttomania ska falla på plats!

4 kommentarer:

KataM sa...

Vilken underbar dag du verkar ha haft!:-)

Maritas Maskor sa...

Så härligt det låter! (ja, förutom fästingen då....)
det är bra om man kan tänka så att man passar på att njuta av det som är. Inte bara siktar på det som ska komma. Kanske.
Jag ska hålla tummarna för att det ska gå i lås med er flytt!
Kram och ha en underbar Midsommar!!

AnJa sa...

Hua för fästingar! Önskar er en mysig sommar i ert sommarparadis. Och även att flyttplaner ska slå in så det blir som ni har tänkt!

Otaliga projekt sa...

Vilken fin bild du har lagt dig till med. Galet mycket harmoni i den.
Jag är övertygad om att er flytt löser sig till det bästa. Basta!