torsdag 25 april 2013

Sovmorgon med koltrastflöjt

Sovmorgon innebär inte precis att jag sov längre än vanligt, bara att jag inte gått till arbetet ännu. Har ordnat och grejat lite och tänker laga middag innan jag går, smidigt eftersom sonen har konsert ikväll. Då kan han äta mat  innan, om han hinner och vill.
Koltrasten sjunger mjukt och vakert men med en ovanligt frågande ton, tycker jag. Alla slingor slutar med en uppåtgående, lite lam ton. Hoppas att den snart känner mer tillförsikt.
Själv har jag slingrat som en orm framför spegeln i vilda försök att ta kort på mig själv i min nya sjal, Fan shawl:
 
Såhär kommer jag inte bära den mer än fem sekunder. Flikarna trillar ned från mina axlar för jag viftar för mycket med händerna.
 
Antar jag. Såhär, typ:

Man kan ju alltid zooma lite...

Till slut gav jag upp och tog en balkongbild:

Sjalen är mjuk och ljuvlig och kommer bli perfekt när man en ljummen sommarkväll vandrar bort på pubafton en liten bit från stugan. (Krypavstånd hem, som krögarfrun uttryckte sig! :-D )

Vår lilla lägenhet är nu belamrad med med små och stora krukor med späda plantor, just de här ska blir lupiner.
 
Vi kämpade på med lupiner på gamla tomten och det är väl en tradition som tål att fortsättas. Vi lämnar dock inte enda lupin efter oss...för det mesta var det sniglarna som åt upp dem, ett år kom det en flock får och mumsade i sig en enda blomman och knoppen det året.

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Åh, den blev verkligen vacker! Fast om det är många trådar att fästa och många maskor att plocka upp så känner jag mig inte så frestad denna gång... :-) Ja, jag har också små plantor - nu ska de få komma ut i solen en stund.

susiloci sa...

Es una chal precioso y muy elegante!!!!!!!!!!!

Sjömans-Elin sa...

Jag gjorde en Panda shawl när de var i ropet för några år sedan. Den tjänade mig väl, var snygg och bekväm och... jäkligt tråkig att sticka. Fast vissa projekt är värda tråkandet för de blir så jäkla bra. Hoppas du hade roligt när du gjorde din. Snygg blev den i alla fall!

AnJa sa...

Så fin! Och vilken tur ni har att stugan har krypavstånd från Puben :-)

Huset på kullen sa...

Den sjalen säger jag inte nej till. jösses vad läcker den är. Ja den kan vara bra o ha framåt kvällen. Ha en bra fredag kram Beijan

Monica sa...

Jag lyckas aldrig drapera sjalar snyggt över axlarna (fel på sjalen? Axlarna? Draperingstekniken?) så det slutar alltid med att jag knölar ihop den runt halsen. Vilket vore synd om du gjorde med din fina sjal!

skapa och inreda sa...

Helt underbar!!!!
Vilka fina färger, blir så glad när jag ser den :)

LadyNight sa...

Vilken läcker sjal! Ser jättemyig ut :)