söndag 14 april 2013

Nystpinnens lov!

Det fanns två bra skäl till att inte nysta upp mitt nya garn med nystmaskinen:
1) Den tar max 100 gram
2) Den finns i stugan
Så jag började veva upp på nystpinnen och även om det tar en stund så är det trevligt, kontemplativt arbete.

Det är roligt att få det fint. Lite snullet med den gröna tråden, tvärsöver...
 
Det är drygt 200 g och det är klart att nystanet blir stooort!
 
Jag vill att sockorna ska börja likadant så det kommer bli en liten rosa tådel och sedan blir det en grön rand. Jag har inte mätt med sådan precision att färgen kommer växla exakt samtidigt på båda sockorna men efter den gröna randen kommer det i alla fall växla till samma färg på båda sockorna. Lite bredare ränder än jag tänkte mig eftersom jag inte tänkte klart, men det gör inget alls! Det ska bli kul att börja sticka dessa!

Lite bättre dag för dag så idag hade jag matlust när jag vaknade. Härligt! Igår var jag mest otålig och rastlös och pillade med en det ena, en det andra. Bland annat kom jag att tänka på den fina mormorsrutan jag gjorde en gång med hjälp at en beskrivning på internet. Rund i mitten:

Senare har jag letat efter beskrivningen men inte hittat tillbaka och inte fått till det lika bra igen. Igår gjorde jag en egen variant.

Den är, som synes, i självrandande garn och skulle förstås bli finare om man masade sig till att byta färg. Men "man" i det här fallet kommer nog inte virka fler och "man" i det här fallet gillar inte avklippta trådar som ska virkas in eller fästas. Varken eller.

Nu är jag som ett litet barn, tycker att alla andra gott kan vakna och vilja förverkliga mina idéer för dagen! :-D
Jag kanske kan bullra lite i köket? Tappa ett par plåtar? Eller lite diskretare starta diskmaskinen, mikron och radion? Nä, jag är snäll. Jag sitter här i mitt hörn, lyssnar på berättelsen om Arn och stickar.
Jag kan nog reda mig ett par timmar! :-D

5 kommentarer:

susiloci sa...

Que aplicación tan bonita!!!!!!

AnJa sa...

Så spännande det ska bli att se de sockarna! Kommer att bli superfina! Jag satt också uppe själv ett par timmar i morse med näsan i en bok. Gillar de lugna stunderna med hinkvis med kaffe och en eller ett par prillor :-) Nu börjar snart tredje perioden. Dax att tugga naglar igen!

KataM sa...

Är djupt imponerad av och avundsjuk på alla som kan hantera en nystpinne.

Det är märkligt hur man kan klara så många textila tekniker som jag gör och fullständigt gå bet på att använda ett sådant enkelt redskap. Men det vill sig verkligen inte, fast jag mycket väl förstår hur man ska göra rent teoretiskt.

Nåja, det är bra för ödmjukheten... :-)

Anonym sa...

Jag har nystmasin och har aldrig provat en nystpinne! Har aldrig sett någon nysta med en så jag har ingen susning hur man gör!
Jag fördriver morgonstunden i sängen med en kopp kaffe eller två spelandes på telefonen!
Miastickar

Birgitta sa...

Nu är det min tur, väääldigt synd om mig i natt och nu bär jag med mig mitt huvud mest för att jag måste, men med stor försiktighet. Vilken urjobbig hosta! Blä. Men ditt garn är härligt, ska bli jätteroligt att se hur sockorna blir!