lördag 6 april 2013

Fin-garn!

Ligger kvar i sängen och väntar på att datorn ska starta upp och så är de då där, på maden utanför tomten. Två tranor landar, stolpar runt några steg och flyger sedan vidare. Jag vill INTE åka hem, jag vill ligga här i sängen och fågelskåda!
Igår spann jag fina värmlandsfår-ullen från Fale Artut. Först en tråd:

Sedan tvinnade jag ihop.

Jag har mest spunnit topsband den sista tiden och det här med ull med lite fett kvar i kräver lite andra tag men det var åh, så roligt! Och vilken skönhetskur för händerna! Jag är nöjd med mitt garn, har inte vågen här men 135 m blev det i alla fall.
Igår kom dottern hit och framåt eftermiddagen är det hemresa. Inte så sugen på det. Som sagt. Alldeles nu kom en skränande flock nötskrikor och mitt i flocken en stor uggla. Tyckte lite synd om den, de var sex och den ensam och dessutom brukar väl ugglor sova på dagen? Vad kan den ha gjort för att reta nötskrikorna?

3 kommentarer:

AnJa sa...

Ja det är verkligen en speciell känsla att spinna av Fale-ullen! Jag längtar till att naturen ska börja vakna häruppe åxå. Det är fina soliga dagar men förbålt kallt på nätterna. Jag är i alla fall liiite piggare nu för varje dag. Tack o lov. Det var en elak liten virus och envis var den!

Birgitta sa...

Men! Fågelskådning från sängen är inte illa, och tranor! Wow-poäng på det...

KataM sa...

Det låter underbar att spinna med "fet-ull". Det är länge sedan jag gjorde det nu.