tisdag 26 mars 2013

Dags att repa upp gammalt UFO

Jag är fortfarande förtjust i idén; jag fick den när jag gick bakom en tjej förrförra vintern.

Den är med dubbelstickad kant och sedan dubbeltstickad i kanaler, liksom. Originalmössan var rutig och maskinstickad men jag tror ändå något sådant här. Min har olika många maskor fram och bak på varje kanal så att det liksom bildar rör, framsidan buktar ut något.

Bara tänk på all luft som skulle bli stående i dessa rör och isolera mot vinterkyla!
Men det är inte roligt att sticka på eländet och jag har så förtvivlat många mössor. Så nu repar jag upp och gör hat-heel sock av det färgade garnet!
(Borde verkligen inte börja på något nytt...men detta kanske inte räknas, att byta ett UFO mot en nystartat projekt fräschar i alla fall upp i sticklistan!)

7 kommentarer:

AnJa sa...

Lite synd att repa upp något så fint, men det är ju sant att om man byter ett ufo mot något nytt så blir de ju en win-win. I alla fall för oss stickerskor :-). Vilket läckert sockmönster!

KataM sa...

Lite synd att du inte tyckte om att sticka på den, för den såg verkligen lovande ut. Och så smart med luftfyllda rör i en mössa!

Men gillar man inte en stickning, är det lika bra att hitta på något annat med garnet. Annars blir det bara ett måste i stället för ett nöje. Och så vill vi ju inte ha det. :-)

Katarina

skapa och inreda sa...

Tufft att repa upp så mycket när man har kommit så långt som du men jag håller med, lika bra att börja på något nytt som man tycker är roligare.
Glad Påsk!
Annika

nattugglan sa...

tyckte den såg fin ut.. men jag förstår dej.. Glad Påsk.

Pysselfarmor sa...

Ja är man inte nöjd med det hela så är det lika bra att repa upp och göra annat. Det tyckte jag var svårt ett tag, men nu går det galant att göra så.
Ha en jätteskön Påsk!

Carin Aschan sa...

Såklart det inte räknas, bara man blir nöjd själv!

Annika sa...

Att byta ett UFO mot nybörjat projekt borde ju gå jämnt ut, eller hur? :-)