måndag 11 februari 2013

Tidig morgon

Jag vaknade för drygt två timmar sedan i full panik över...ALLTING!!! Efter en stund fick jag klart för mig vad klockan var och om jag då bara gjort som man ska klockan tre på natten (gått på toa, stannat till vid kylskåpet på väg tillbaka till sängen och tagit något att äta eller dricka) så hade jag väl inte suttit här nu. Oordning på hela dagen har jag fått... gnäll, gnäll...klockan stod på väckning nu, halvsex. Planen var en timmes stilla frukost vid brasan med stickning följt av tre timmars arbete innan sportlovsaktiviteterna skulle ta vid. (I mitt fall montera ihop en kompost och elda kvistar.) Nu har jag ätit men inte stickat och är på uselt humör... Nåja, det går väl över, jag ska strax kura ihop mig i sängen och ta en lur och sedan vaknar jag, pigg och fräsch som en nyponros...typ.
Jag har fina stickningar med, när dagsljuset kommit ska jag ta bättre kort:

Tvåfärgade vantarna är klara, lite trådar att fästa, en tumme att sy ihop i toppen. Tröjan med flätan i halsringningen går framåt och fabelkoftan rullar på, trevliga stickningar alla tre och eventuellt har jag något ytterligare med, undanstoppat i någon påse. Det gäller att alltid vara beredd!

Tror att jag ska smyga mig ut till vedförrådet nu och hämta in en torr fin björkvedklabb att boosta brasan med. Kanske två, när jag ändå är ute! :-)

Lite gladare nu, när jag fått gnälla, lite!

6 kommentarer:

AnJa sa...

Usch, låter som min morgon. Vaknade 5 med ordentlig huvudvärk. Vet av erfarenhet att det inte är idé att försöka somna om. Upp, proppa i sig huvudvärkstabletter och några baljor kaffe. Surfa lite. Ska åxå försöka ta en extra tuppis snart. Hoppas ni får ett skönt sportlov. Här är det snöstorm idag (igen) och inget sportlov förrän v10.

Birgitta sa...

Ja, det brukar göra gott när man fått berätta om sina plågor. Hoppas du fick sova en stund. Fina stickningar!

KataM sa...

Aj då, det var ju ingen vidare start på dagen. Jag hoppas att sovstund och björkvedsbrasa gjort susen och att fortsättningen på dagen blev bättre.

Jag är väldigt nyfiken på tröjan med fläta i halsen. Hoppas det kommer en bild snart. :-)

Katarina

Selda sa...

De tvåfärgade vantarna blev ju jättefina! Ser ut som ett jättetrevligt mönster.
Hoppas sportlovet blir bra med många mysiga stickstunder!/Gisela

Susilull sa...

Det där lät inget vidare, låter som du har lite mycket runt dig...?
Hoppas du fick en skön tupplur igen, gott humör och ordning på resten av dagen! Fina vantar!

Maritas Maskor sa...

Jisses! Tre....du, det är för tidigt!!
Inte underligt om du känner dig gnällig. Vem skulle kunna vara annat då!
Hoppas att du har hunnit återhämta dig från det här traumat nu och hunnit sticka lite också :)
Både Vantarna och Tröjan ser helt fenomenala ut! Färgerna är verkligen jätteläckra!

Kram och ha ett härligt sportlov!