lördag 23 februari 2013

Hemslöjd, Cirkus Cirkör, att-göra-lista och norsk frukost!

Igår råkade jag eventuellt starta upp en ny stickning, det var liksom inte tänkt så.

Här är min nya Ska-göra-lista:
1) Turkos sockor till dottern. Hon använder verkligen de sockor/strumpor hon får och sliter ut dem. Det är roligt! Färdig!
2) Tröjan i loppisgarn. Den blir ljuvligt lätt och jag är så nöjd, så nöjd. Vinröd, dominerar bilden. Har kommit ganska långt, i princip ärmarna kvar!
3) Sockor till kollegan istället för de som sonen fick. Det får bli Järbo, tjocka och goa! Nystan till vänser i bild. Färdiga!

4)Noro Aya-sjalen, den har vilat ett tag nu men den blir fin till våren. Syns lite under allt annat Färdig!
5) Pensionerings-sockor till den andra kollegan, hemspunnet garn. Skaften kvar!
6) Fabelkoftan, den är VERKLIGEN på gång! ....typ....
7) Dubbelmössan, mest för att jag verkligen inte vill repa upp det jag gjort hittills. Den är nu upprepad och omvandlad till Hat-heel-socks!
8) Dotterns patentstickade tröja. Fick tipset att göra ärmarna nu för att liksom dra igång processen, antagligen ett bra tips! (Den fick inte vara med på bild!) Inget gjort ännu....

Sitter i soffan och har lugn förmiddag, var på Landvetter tidigare och hämtade maken och han ligger just nu och sover ikapp lite grand. Med sig från hotellet hade han smörgåspaket eftersom han reste därifrån innan frukosten serverades och det blev en rejäl macka till honom, en till sonen och en till mig!

På Landvetter gick jag in på Pressbyrån och blev genast 89 kr fattigare men en fantastisk tidning rikare:

Det verkar som att nästan varenda artikel i detta nummer intresserar mig, det känns lite som ett rekord! Lite extra kul är det förstås att en artikel handlar om cirkus Cirkör och deras föreställning Knitting Peace eftersom vi ska gå på den ikväll!

Häromdagen fick jag med mig en fantastisk bok från biblioteket:

Inte precis för att genast dra igång ett nytt projekt men för att titta och fascineras!
Det är ljuvligt med solen som lyser in i lägenheten, jag ska sitta här en stund och låtsas att det är vår!

4 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Känns bra att se att det finns flera där ute som har många stickningar på gång. Ha det skönt i solen!

Skarvtjärns Greta sa...

Nu tror jag faktiskt att du har flera på gång än vad jag har. Jag glömmer lätt en del, för dom har kommit undan och känns inte angelägna. Ha det skönt i helgen och sticka lagom lugnt

Mia stickar sa...

Jag har ovanligt få stickningar på gång, (några ufon som jag inte räknar) men en himla Todo-lista! Ska göra "stortröjan" klar innan jag börjar på nåt nytt, på tisdag blir det statsresa och lite nya garner! Vilken tur man har en Todo-lista så man har nåt att sticka!

Birgitta sa...

Oj! Vilken rikedom med så många arbeten på G! Känner mig lite fattig med endast två stickningar igång... men jag har ganska många planerade i skallen, räknas de? :-)