torsdag 10 januari 2013

Stickcafé och fattade beslut!

Igår var jag på stickcafé för första gången på jättelänge och det var så trevligt! Väldigt bra för mig med stickcafé på onsdag, fredag är liksom "masasighemochhittasoffanFORT"-dagen, onsdag däremot känns lagom så det blir nog fler gånger. Trevligt sällskap, god macka och angenäm stickning, vad mer kan man begära?
Jag har ett UFO som ... krympt...i korgen. Fick reda på igår att det kan bli så i fuktiga utrymmen...kanske i torra också?
Det var ett UFO redan i november 2009 och till och från har jag haft smarta idéer om hur jag skulle kunna förstora och färdigställa.

I tisdags kväll var alla tankar i denna fråga  tänkta och jag kände mig redo.
Jag repade upp allt utom den tvärstickade mag-gördeln. Den ska jag försiktigt öppna i båda sidor och sticka på något (=ganska många) varv så att den med värdighet når runt mig.
Sedan har jag påbörjat en uppifrå-och-nedkofta, vilket känns roligare att sticka och som innebär färre sömmar att sy.
 
När den når under bysten så hakar jag liksom på gördeldelen. (Eftersom jag är pyttelite Star trek-nörd så tänker jag egentligen att de två delarna ska docka men det får väl finnas gränser?)
Det känns så roligt att jag kanske kan komma att avsluta denna kofta. Jag tycker om garnet och modellen är med fiffiga korta varv över baken så att den blir lite utsvängd och fin!

Tillägg: Svar till dig som skrev en anonym kommentar på inlägget Mer sockor! Det färgglada garnet köpte jag på Kinna garn och det var absolut härligt färgglatt och finfint att sticka med men till  att använda det som sockgarn avråder jag! Det blev stort hål på hälen redan vid första användningen, det liksom brände sönder!

10 kommentarer:

KataM sa...

Dockningar och UFO:n, det låter absolut lite Star Trek-nördigt. ;-)

Modellen på UFO:t ser häftig ut, även om det är svårt att se ordentligt på bilden. Hoppas att du får någon ordning på det. Trist det där med saker som ligget och krymper av sig själva.

Katarina

Birgitta sa...

... eller datornördigt - även datorer dockas, och separata delar av program kan också flyta runt lösa eller dockas - så varför inte docka dina tröjdelar! Men så skönt när man bestämt sig och kunnat ta tag i något så där!

Nu får vi se om den här kommentaren vill docka sig till ditt inlägg - jag kommenterade måndag-morgon-inlägget (och inlägg hos andra) häromdagen och kommentarerna försvann ut i yttre rymden...

Magganmagi sa...

Å vad roligt med stick-café!
Är det ett allmänt och i så fall var?

Sticket ser fint ut:-)

AnJa sa...

Det där ska bli spännande att följa! Ser ut att bli en jättefin tröja. Vad du är duktig som tar tag i UFO'n, repar upp och gör om. Ja, visst är det konstigt att saker krymper bara av att ligga???

Robellas atelje´ sa...

Spännande att se slutresultatet på tröjan !

Magganmagi sa...

Tack för uppmuntrande kommentar på min sida!
Jag är väldig nybörjare och väldigt otålig.
Tror liksom att jag kan innan jag övat. Och det går ju inte! hihi

susiloci sa...

Que bonito!!!!!!!!!!

Anna sa...

Hej härligt att ta tag i gamla UFOn!

Hedvig sa...

Låter som en fiffig idé, ska bli kul att följa! :)

Pysselfarmor sa...

Vilket tålamod du har som repar upp en bit, och räknar ut hur du ska lösa problemet. Jag hade repat upp allt och gjort något annat :-)